Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5136
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15323
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91353
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą „Kompleksinis kvalifikacijos kėlimas Švenčionių rajono savivaldybės administracijoje“ VP1-4.1-VRM-04-R-02-002

2013 m. vasario 6 d. trečiadienis Nr.10 (1253)

Projektas ,,Kompleksinis kvalifikacijos kėlimas Švenčionių rajono savivaldybės administracijoje” vykdomas pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 4 prioriteto „Administracinių gebėjimų stiprinimas ir viešojo administravimo efektyvumo didinimas” priemonę „Savivaldybių institucijų ir įstaigų dirbančiųjų kvalifikacijos tobulinimas”.

Projekto tikslas – kelti 62-iejų Švenčionių rajono savivaldybės administracijos darbuotojų (valstybės tarnautojai ir darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis) kvalifikaciją bei didinti administracinius gebėjimus, įgyvendinant mokymus.

Planuojami mokymai:

1. ,,ES fondų projektų rengimas ir valdymas”. Mokymų metu bus pristatomi nacionaliniai ir regioniniai programavimo dokumentai, bus aptariamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų projektų rengimas ir valdymas, projekto finansų valdymas ir priežiūra.

2. ,,Korupcijos prevencija ir kontrolė”. Mokymų metu bus analizuojama korupcijos kilmė, samprata, sąvoka, definicijos, rūšys; aptartos  sudedamosios korupcijos dalys, tyrimo metodai. Bus įvertinti svarbiausi kovos su korupcija uždaviniai bei korupcijos prevenciją vykdančios įstaigos.

3. ,,Tarnybinis protokolas, etiketas ir įvaizdžio formavimas”. Mokymo metu bus aptarta tarnybinio protokolo kilmė, paskirtis, rūšys, problematika ir reikalavimai. Tarnybinio protokolo ir etiketo normų vystymosi tendencijos. Protokolinės elgsenos įgūdžiai. Efektyvaus, įtaigaus ir psichologiškai komfortiško dalykinio bendravimo įgūdžiai. Viešosios laikysenos ir oficialaus dalykinio bendravimo formos ir būdai. Pozityvaus įvaizdžio formavimo priemonės.

4. ,,Konfliktų sprendimas”. Bus nagrinėjama: konfliktinių situacijų prevencijos ir konfliktų valdymo įgūdžiai. Konfliktų tipai ir struktūra. Konfliktų priežastys. Konflikto dinamika. Konfliktų sprendimo strategijos. Vadovavimo stiliaus ir konfliktų sprendimo strategijos pasirinkimo sąveikos. Emocijų ir kūno kalbos valdymas konflikto aplinkoje. Bendravimas su „sudėtingais“ žmonėmis. Psichologinis spaudimas ir manipuliacija. Keturių asmenybės siekių modelis (F. Riemann). Tipiški manipuliacijos būdai ir gynybos technikos. Konfliktinių situacijų prevencijos taktikos.

5.,,Vidinė   komunikacija organizacijoje”. Mokymų dalyviai sužinos, kas yra vidinė komunikacija, jos reikšmė ir reikalingumas, kas atsakingas už vidinę komunikaciją.

6. ,,Viešieji pirkimai”. Mokymų metu bus nagrinėjama: viešųjų pirkimų bei viešųjų pirkimų teisės samprata. Viešojo pirkimo komisija, jos sudarymas, reikalavimai viešųjų pirkimų komisijos nariams ir ekspertams. Skelbimo apie viešąjį pirkimą rengimas ir paskelbimas. Viešųjų pirkimų būdai. Pagrindinės viešojo pirkimo vykdymo procedūros. Viešųjų pirkimų teisės principai ir jų laikymasis. Pirkimo dokumentų formavimas. Tiekėjų kvalifikacija. Supaprastinti pirkimai ir jų atlikimo tvarka. Viešųjų pirkimų organizavimo praktiniai aspektai.

 

Išklausiusiems atitinkamą mokymo programą darbuotojams bus įteikti baigimo pažymėjimai.

Projekto veiklų įgyvendinimo trukmė nuo 2012-09-21 iki 2013-09-21.

Bendra projekto vertė 278.586,04 Lt, iš jų ES struktūrinių fondų lėšos – 236.798,13 Lt, Švenčionių rajono savivaldybės lėšos – 41.787,91 Lt.

Daugiau informacijos apie projektą galite rasti adresu www.svencionys.lt; arba tel. (8 387) 66360, el.p. rysiai@svencionys.lt

 

 
Reklaminis skydelis