Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4848
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21049
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97079
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ketinama savivaldybių taryboms suteikti teisę derinti suskystintų naftos dujų tiekimo iš rezervuarų įrenginių kainas

2013 m. vasario 2 d. šeštadienis Nr.9 (1252)

Sausio 28 d. vykusiame pasitarime Energetikos ministerija kartu su Valstybine vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija, Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba ir savivaldybių atstovais nusprendė parengti Energetikos įstatymo pakeitimą, kuriame būtų numatyta savivaldybių tarybų teisė derinti suskystintų naftos dujų tiekimo iš rezervuarų įrenginių kainas.

Toks sprendimas priimtas po to, kai nuo 2013 m. pradžios kai kuriose savivaldybėse ženkliai padidėjo suskystintų naftos dujų kainos.SND iš rezervuarų įrenginių tiekiamos apie 32 tūkst. vartotojų 21 savivaldybių teritorijose, taip pat ir Švenčionių rajono savivaldybėje. SND kainos, kaip ir kitų naftos produktų kainos (benzinas, dyzelinas ir pan.), nėra valstybės reguliuojamos.

Dėl kelis kartus išaugusio abonentinio mokesčio nemažai SND vartotojų kreipėsi į Lietuvos Respublikos institucijas reikšdami nepasitenkinimą susidariusia situacija. Kilus gyventojų nepasitenkinimui, abonentinis mokestis padidėjo mažiau negu buvo skelbta prieš tai.

 
Reklaminis skydelis