Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3449
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13636
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89666
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dainuojamosios poezijos vakaras Pabradėje

2013 m. sausio 30 d. trečiadienis Nr.8 (1251)

Šaltą sausio 18-osios vakarą Pabradės miesto kultūros centro žiūrovus sušildė dainuojamosios poezijos atlikėjų kūryba. Kultūros namų scenoje vyko „Dainuojamosios poezijos vakaras“, sutraukęs nemažai jaunimo ir šio žanro gerbėjų.

Dainuojamoji poezija – tai muzikos žanras, kuriame labai svarbiu komponentu, svarbiausiu akcentu laikomas dainos tekstas, jos turinys. Paprastai pasirenkami poezijos kūriniai, kuriems pritariama bardų tradiciniais instrumentais: gitara, liutnia, keltų arfa, citra, kanklėmis, smuiku arba fortepijonu. Lietuvoje dainuojamosios poezijos pradininku laikomas Vytautas Kernagis, kuris dainavo Lietuvos poetų ir savo kūrinius. Taip pat žinomi šio žanro atlikėjai – Kostas Smoriginas, Alina Orlova, Saulius Mykolaitis, Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava ir daug kitų.

Tą dieną kultūros centre dalyvavo atlikėjai iš Lietuvos kelių miestų ir, žinoma, Pabradės. Skambėjo gitaros, smuikas, lūpinė armonikėlė ir kiti instrumentai. Šio vakaro muzikantai - Liutauras Palionis, Oleg Sucharev, Marijus Šostakas, Kasparas Pupelis, Laura Misenevičiūtė, Živilė Akranglytė, Gintarė Juknaitė ir Gabrielė Samulevičiūtė - atliko savo ir gerai žinomų poetų kūrinius.

Šio gražaus vakaro svečias – Domantas Razauskas. Jis yra dainų autorius ir atlikėjas, poetas, gitaristas bei kompozitorius. Aktyviai koncertuoja jau 10 metų, yra parašęs virš 150 dainų. Surengė daugybę koncertų visoje Lietuvoje, taip pat koncertavo Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje bei kitose pasaulio šalyse. 2008 metais tapo pirmuoju Vytauto Kernagio prizo laureatu. Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai - Aš“ metu jam buvo įteikta Vytauto Kernagio vardo gitara. Taip pat Domantas yra išleidęs jau 3 albumus. Pabradėje vykusiame koncerte autorius publiką sužavėjo savo šiltu bendravimu ir raiškia dikcija, tekstų originalumu. Kartu su juo scenoje pasirodė ir Simonas Butavičius, kuris Domantui pritarė smuiku. Vakaro metu ore tvyrojo romantiška ir bohemiška atmosfera, o menininkų pasirodymus palydėdavo gausūs klausytojų aplodismentai.

pabradės kultūros centro kolektyvas tikisi, kad šis renginys taps tradiciniu jaunimo renginiu Pabradėje ir kasmet sukvies vis naujų muzikantų.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis