Mes turime 408 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4050
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14237
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90267
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vienuoliktą kartą įteiktos Kunigaikščio Gedimino nominacijos

2013 m. sausio 23 d. trečiadienis Nr.6 (1249)

Kunigaikščio Gedimino vardo nominacijų įteikimo ir nominantų pagerbimo šventė šįkart vyko Kernavėje, Širvintų rajone. Šis apdovanojimas skiriamas labiausiai nusipelniusiems Vilniaus regiono verslininkams, kultūros, švietimo ir kitų sričių atstovams bei visuomenės veikėjams. Į apdovanojimų ceremoniją, vykusią Kernavės valstybinio kultūrinio rezervato muziejaus salėje, atvyko ir gausi Švenčionių rajono delegacija. Nominacijoms pristatyti keturi mūsų rajono atstovai: nominacijai „Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje“ pristatyta Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Eleonora Aborovičienė, nominacijai „Už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje“ - Labanoro seniūnas Vincas Jusys, nominacijai „Už pasiekimus finansinio-gamybinio kapitalo stiprinimo srityje“ - ūkininkas Izidorius Balčiūnas, nominacijoje „Už pasiekimus socialinės infrastruktūros vystymo srityje“ – VšĮ Švenčionių rajono ligoninė vyriausioji gydytoja Irena Politienė. Juos pasveikinti vyko Švenčionių rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė, Žemės ūkio skyriaus vedėjas Albertas Marma, mero patarėjas Tadas Komaiška, Švietimo skyriaus vedėjas Kęstutis Kapačinskas.

Prieš oficialią apdovanojimų ceremoniją organizatoriai surengė ekskursiją po muziejų. Čia moderniai įrengtoje ekspozicijoje buvo galima susipažinti su pirmosios Lietuvos sostinės – Kernavės istorija. Oficiali nominacijų įteikimo ceremonija prasidėjo profesoriaus, Didžiojo kunigaikščio Gedimino apdovanojimo komiteto pirmininko Rimvydo Jasinavičiaus sveikinimo kalba. Negali nesutikti su jo išsakytomis mintimis, kad dabar televizijos ekranai mirgėte mirga nuo įvairių „žvaigždžių“ ir „žvaigždučių“, o žmonės, kurie savo kasdieniais darbais gerina kitų žmonių gyvenimą, ten nepatenka. Gerb. profesorius pasidžiaugė, kad Kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimai vėl bus įteikti iškiliausiems Vilniaus krašto žmonėms, kurie savo darbu, savo laiko sąskaita kuria grožį, gyvenimo gerovę ne tik sau, bet ir aplinkiniams.

Pirmosios krypties nominacijoje „Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje“ buvo apdovanoti žmonės – švyturiai, savo kūrybiškumu, darbštumu, veiklumu gebantys nušviesti kelią kitiems ir būti pavyzdžiu. Jie darbuojasi tose srityse, kur puoselėjamos tautinės vertybės, vyksta mokymo procesas. Šioje nominacijoje Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Eleonora Aborovičienė buvo apdovanota antrojo laipsnio nominacija.

Antrosios krypties nominacijoje „Už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje buvo apdovanoti žmonės, savo visuomenine, švietėjiška, pilietiška veikla, atvira širdimi kuriantys teisingesnį, turtingesnį šviesesnį gyvenimą bendruomenės nariams, savo pavyzdžiu ir darbais garsinantys gimtąjį kraštą. Šioje nominacijoje Labanoro seniūnas Vincas Jusys buvo apdovanotas Padėkos raštu.

Trečiosios krypties nominacijoje „Už pasiekimus finansinio – gamybinio kapitalo ugdymo srityje“ buvo apdovanoti sėkmingai vystantys verslą žmonės, išlaisvinę savo gabumus ir talentą, gebantys išsaugoti bendruomeniškumo jausmą, pagarbą žmogui, kuriantys savo krašto gerovę, prisidedantys prie žmogiškųjų vertybių kūrimo. Šioje nominacijoje ūkininkas Izidorius Balčiūnas buvo apdovanotas Padėkos raštu.

Ketvirtosios krypties nominacijoje „Už pasiekimus socialinės infrastruktūros vystymo srityje“ buvo apdovanoti žmonės, reiklūs sau, atsidavę savo darbui, pašaukimui, mokantys suprasti, užjausti, o svarbiausia, siekiantys pagerinti visų mūsų gyvenimo kokybę. Šioje nominacijoje antro laipsnio nominacija buvo apdovanota VšĮ Švenčionių rajono ligoninė vyriausioji gydytoja Irena Politienė.

Visus mūsų rajono atstovus, gavusius apdovanojimus, pasveikino ir įteikė gėlių puokštes į nominacijų įteikimo ceremoniją atvykę mano jau minėti oficialūs Švenčionių rajono asmenys. Apdovanojimų ceremonijos metu koncertavo Širvintų rajono saviveiklininkai. Kadangi Kunigaikščio Gedimino nominacijų įteikimo ceremonijoje tenka dalyvauti ne pirmą kartą, šį kartą trūko informacijos apie nominantus ir apdovanotus asmenis. Pranešėjos tik perskaitė vardą, pavardę ir – viskas. Ir nežinai, iš kokio rajono žmogus gauna Padėkos raštą ar nominaciją, kuo užsiima, už kokius nuopelnus jis apdovanojamas. Tačiau pasidžiaukime tuo, kad dvi Kunigaikščio Gedimino nominacijos ir du Padėkos raštai atkeliavo ir į mūsų Švenčionių rajoną.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis