Mes turime 181 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2449
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5842
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53168
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Gandriuko“ džiaugsmai

2013 m. sausio 19 d. šeštadienis Nr.5 (1248)

Namai ir ugdymo įstaiga yra du svarbiausi mažų vaikų pasauliai, kurie kasdien turi sietis.

Darželio pedagogės skatina tėvelius glaudžiai bendrauti ir bendradarbiauti, nes tai padeda dalytis turima patirtimi, nuomonėmis, siekti bendro tikslo, sudaryti palankesnes sąlygas ugdyti vaiko asmenybę, siekti geresnių rezultatų ir ugdyti bendravimo įgūdžius. Norisi kuo daugiau nuoširdumo, geranoriškumo tėvų ir pedagogų santykiuose.

Puoselėdami tradiciją aktyviai bendradarbiauti su ugdytinių šeimomis, skatinti jas dalyvauti ugdomajame procese, bendruomenės gyvenime, kiekvienais metais organizuojame įvairias parodas, talkas, šventes, kuriose kviečiami dalyvauti tėveliai kartu su savo vaikučiais. Taip siekiama atskleisti vaikų gebėjimus aktyviai bendradarbiaujant su šeima, padėti vaikui ir tėvams pajausti savo galimybes, skatinti naujas, originalias vaikų, tėvų, pedagogų idėjas, kūrybinį mąstymą, aktyvumą.

Idėja organizuoti parodą-konkursą „Mano lėlytė“ kilo iš būtinybės atnaujinti lėlių drabužėlius. Atsirado tiek daug norinčių padėti, kad vos užteko lėlių darželyje. Mamytės, močiutės, tetos, auklėtojos, auklėtojų padėjėjos siuvo, nėrė, mezgė. Kokių tik suknelių, skrybėlaičių, kostiumėlių nebuvo. Tikri meno kūriniai. Iš daugybės konkurse dalyvavusių lėlių gražiausią rinko darželio bendruomenė. Nugalėtojai buvo apdovanoti simboliniais prizais.

Nuo Kalėdų iki Trijų Karalių šventės darželio koridorius puošė tėvelių ir vaikučių sukurtos eglutės (paroda „Netradicinė eglutė“). Buvome nustebinti kūrybiškumu ir sumanumu. Visos eglutės labai skirtingos – iš vatos skrituliukų, vienkartinių šaukštų, popieriaus, gamtinės medžiagos, tekstilės.

Stebėdami parodų eksponatus, vaikai elgiasi labai skirtingai: vienas tyliai, įsijautęs, kitas pats sau garsiai komentuoja, trečias būtinai rodo draugams savo tėvelių ir jo darbą. Todėl netikėtai gimsta spalvingi pasakojimai, istorijos, kupinos įvairiausių netikėtumų, vaikiškos išminties. Juk vaikai visada atviri ir nuoširdūs.

Džiaugiamės, kad tėveliai visada noriai ir aktyviai dalyvauja organizuojamose parodose. O jų buvo nemažai: „Žaisliukai eglutei“, „Iš močiutės skrynios“, plakatų parodoje „Sveika – nesveika“, nuotraukų parodose „Mūsų augintinis“, „Graži mūsų šeimynėlė“ ir kt. Tėvelių kūryba ypač daug malonumo teikia vaikams. Už tai norime nuoširdžiai jiems padėkoti.

Darželyje patirti įspūdžiai daugeliui vaikų lieka vienu iš ryškiausių vaikystės prisiminimų. Todėl svarbu rengti tokius renginius, kad prie jų jaustųsi prisidėję visi vaikučiai, jų tėveliai, šeimos nariai, globėjai, seneliai, grupių auklėtojos bei padėjėjos.

Dar kartą įsitikinome, kad bendru darbu, bendrais siekiais net iš paprasčiausių dalykų galima sukurti grožį ir gerą nuotaiką.

Danguolė JURKOVLIANEC

Švenčionių lopšelio-darželio „Gandriukas“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui