Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5780
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19640
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91997
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Žiemos pasaka“ pažėrė kelias dešimtis jaunųjų talentų

2013 m. sausio 12 d. šeštadienis Nr.3 (1246)

Švenčionėlių meno mokykloje jos direktorės Ritos Politienės ir mokytojų metodininkių Loretos Šidlauskienės bei Virginijos Beržinskienės iniciatyva jau penkerius metus iš eilės vyksta visų muzikos instrumentų specialybių mokinių konkursai-festivaliai „Žiemos pasaka“. Pastarąjį kartą nuspręsta surengti rajoninį, pasikviečiant dalyvauti ir Švenčionių Juliaus Siniaus bei Pabradės meno mokyklų mokinius. Na, o sėkmingai pavykus rajoniniam konkursui-festivaliui, kitais mokslo metais tikimasi, jog pavyks surengti ir respublikinį.

Gražią žiemos dieną į Švenčionėlių meno mokyklą susirinkusį nemažą būrį jaunųjų muzikantų, jų mokytojų ir tėvelių pasveikinusi direktorė R.Politienė linkėjo sėkmės ne tik šiame konkurse, bet ir kituose bei apskritai einant nelengvu, nors ir įdomiu muzikanto keliu. Buvo pristatyta ir autoritetinga vertinimo komisija: pirmininkė – mokytoja ekspertė Žana Gumenaja (Naujosios Vilnios muzikos mokykla), nariai – vyr. mokytojas Raimondas Jasiulionis (Ignalinos muzikos mokykla), direktorė Rita Politienė (Švenčionėlių meno mokykla).

Pirmieji pasirodė patys mažiausieji saksofono, akordeono, smuiko, kanklių, fortepijono specialybių mokiniai. Kuo vyresni dalyviai lipo į sceną, tuo sudėtingesni kūriniai skambėjo. Tačiau kokio amžiaus dalyviai bebūtų, jų mokytojai savo mokinių pasirodymus visada stebi su neslepiamu jauduliu.

Visi rajoninio konkurso-festivalio „Žiemos pasaka“ Švenčionėlių meno mokykloje dalyviai gavo padėkas, laureatai ir diplomantai – dovanėles ir diplomus. Laureatais tapo: Dainė Rumbutytė, Veronika Michnevič, Dovilas Dicevičius (Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla); Greta Nalivaikaitė, Emilija Gruškaitė, Paulius Navičkovas, Lukas Kuleš, Arnoldas Leleika, Justina Šapokaitė (Švenčionėlių meno mokykla); Milda Volskaitė (Pabradės meno mokykla). Diplomantais tapo: Linas Dervinis, Jolita Kiseliovaitė (Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla); Dominyka Jurkevičiūtė, Lija Beganskaitė, Karina Pokaliuk, Karolis Šalna, Adriana Baltakytė, Eglė Maliavkaitė (Švenčionėlių meno mokykla); Jelizaveta Girulskaja, Gabrielė Volskaitė, Ieva Savickaitė, Diana Grochovskytė (Pabradės meno mokykla).

Ir konkurso-festivalio organizatoriai, ir dalyviai džiaugėsi puikiai pavykusiu renginiu ir žadėjo susitikti bei parodyti augantį savo meistriškumą ateinančiais mokslo metais.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis