Mes turime 165 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:823
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4216
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51542
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Būti vertiems Laisvės

2013 m. sausio 12 d. šeštadienis Nr.3 (1246)

Sausio 13-ąją minime Laisvės gynėjų dieną – Lietuvos valstybinę šventę, paženklintą skausmo ir didvyriškumo žyme. 1991 metais šią dieną įvykęs masinis taikus Lietuvos piliečių pasipriešinimas Sovietų Sąjungos vadovybės bandymui jėga paimti į savo rankas Vilniaus televizijos bokštą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą, Parlamento pastatą ir kitus valstybiniam perversmui reikšmingus objektus, pareikalavo didžiausios aukos - žmonių gyvybių. Lietuva visam pasauliui parodė didžiulį solidarumą bei nenumaldomą ryžtą - žmonės buvo pasirengę paaukoti savo gyvybes dėl Lietuvos laisvės.Sausio 13-oji reikšminga ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui - mažytė Lietuva tądien pasuko pasaulio istoriją laisvės keliu, išjudinusi milžiniškos imperijos pamatus.

Kasmet Sausio 13-ąją minime tragiškus įvykius ir pagerbiame atminimą14 Laisvės gynėjų, lemtingomis akimirkomis drauge su tūkstantine beginklių žmonių minia stojusių prieš tankus ir kritusių vardan Lietuvos laisvės ir mūsų tautos išlikimo. Lenkiame prieš juos galvas. Dažnai pagalvoju apie jų žygdarbį ir tūkstančių žmonių milžinišką drąsą, eidamas į darbą Seime, kurį žmonės speiguotą 1991-ųjų sausį saugojo dieną naktį. Žuvusiųjų šviesus atminimas ir visų tų dienų Laisvės gynėjų drąsa įpareigoja mus būti vertus jų pasiaukojimo ir ryžto, sąžiningai dirbti šalies ir jos žmonių labui. Tikiu, kad drauge su dabartiniais kolegomis pateisinsime žmonių lūkesčius.

LR Seimo narys Petras Čimbaras