Mes turime 158 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3847
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17846
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65172
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dosnus Kalėdų Senelis aplankė Švenčionėlių seniūnijos vaikus

2013 m. sausio 5 d. šeštadienis Nr.1 (1244)

Per Kalėdų šventes vaikai turbūt labiausiai laukia Kalėdų Senelio. Pas didžiulį būrį Švenčionėlių seniūnijos vaikučių būrį šis mielas ir geraširdis storulis atėjo su didžiuliais maišais dovanų. Šios seniūnijos Trūdų kaime ta proga buvo surengta šventinė eglutė, pas Pašaminės, Juodiškio ir Rudžionių vaikučius Kalėdų Senelis su nykštuko ir Snieguolės palyda lankėsi namuose, o Reškutėnuose – kartu su visais dalyvavo iškilmingose Šv. Mišiose ir po jų vykusiuose žaidimuose. Kalėdų Senelio, taip plačiai po seniūniją lankiusio ir džiuginusio vaikus, maišą dovanomis pripildė Švenčionėlių seniūnas Antanas Juodaitis. Jo vadovaujamos seniūnijos gyventojai gana aktyviai lankosi įvairiuose renginiuose ir šventėse. Ne išimtis buvo ir Kalėdų šventės.

Trūduose prie žėrinčios eglutės susirinko kelios dešimtys vaikučių su tėveliais ir seneliais. Seniūnas A.Juodaitis palinkėjo visiems ramių Kalėdų ir gerų 2013-ųjų metų. Bibliotekos vedėja Marytė Dešukienė niekam neleido nuobodžiauti – įtraukė ir mažus, ir didesnius į žaidimų, atrakcionų ir linksmų varžytuvių sūkurį. Visi dalyviai gavo prizų ir dovanėlių. Dar labiau atmosfera įkaito, kai pro duris įvirto įspūdingas Kalėdų Senelis: dovanų gavo visi, dar ir sesėms ar broliams, neatėjusiems į šventę įdėjo. Skambėjo muzika, šokių ir žaidimų sūkuryje sukosi renginio dalyviai, spėliojo Kalėdų Senelio mintas mįsles bei rebusus, deklamavo eilėraščius. O šventės kulminacija – įspūdingi Švenčionėlių seniūno A.Juodaičio padovanoti fejerverkai, kuriais grožėjosi lauke ne tik šventės dalyviai, bet ir visi Trūdų gyventojai, tuo metu buvę namuose ir nepatingėję išeiti į lauką.

Po Pašaminę, Juodiškį ir Rudžionis besivažinėjęs Kalėdų Senelis su svita ir dovanomis (šį maišą, kaip jau minėjau, pripildė seniūnas A.Juodaitis) pirmiausia užsuko apžiūrėti Pašaminės kaimo klube veikiančios žiemos ir šventinių puokščių, kompozicijų bei rankdarbių parodos, kurią surengė klubo vedėja Dalė Basiūnienė, pakvietusi joje dalyvauti aktyviausias ir nagingiausias kaimo moteris. Čia puikavosi atvirukai, iš įvairių medžiagų sukurtos eglutės, senis besmegenis, varpelių puokštės ir kita. Daug gražių rankdarbių iš šios parodos jau puošė ne vieną ne tik šiame kaime, bet ir Švenčionėliuose ar Švenčionyse vykusį renginį. Pasak parodos lankytojų, visi darbeliai buvo verti dėmesio, bet įspūdingiausi Žanos Žilienės, Tatjanos Kazadoj ir Zifijos Leleikienės. Viena baltais megztais varpeliais išdabinta kompozicija šventinių Mišių metu puošia ir Pašaminės kaimo bendruomenės maldos namus.

Švenčionių dekanas Vidas Smagurauskas kartu su seniūnu A.Juodaičiu ir Reškutėnų kaimo bendruomene Kalėdų iškilmes surengė kaimo bažnyčioje. Šv. Mišiose dalyvavo ir Kalėdų Senelis, kuris skaitė ir skaitinius, ir gausus būrys parapijiečių. Reškutėnuose Kalėdų Senelio maišas buvo dar didesnis, mat jį pripildė ne tik seniūnas A.Juodaitis, bet ir dekanas V.Smagurauskas bei kaimo bendruomenė (pirmininkė Janė Petkūnienė). Tad po Mišių eilėraščius deklamavo ne tik vaikai, bet ir bažnyčios choristai bei bendruomenės nariai. Ir, žinoma, visi iš didžiulio maišo gavo dovanų. Kadangi reškutėniškiams A.Juodaitis taip pat parūpino fejerverką, jaunimas vakare jau pritemus susirinko ant kryžiaus kalno šalia kaimo ir juos linksmai su dainomis ir rateliais paleido į orą.

Irena POŽĖLIENĖ