Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4795
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70665
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Socialinėms paslaugoms teikti – du nauji automobiliai

2013 m. sausio 5 d. šeštadienis Nr.1 (1244)

Vykdant projektą „Nestacionarių socialinių paslaugų suaugusiems žmonėms su negale ir socialinės rizikos šeimoms infrastruktūros plėtra Švenčionių rajone“ įgyvendinta dar viena veikla – nupirkti du nauji automobiliai, visiškai tenkinantys specifinius projekto poreikius. Specialus 11 vietų automobilis žmonėms su negale, kuriame dvi vietos skirtos neįgaliųjų vežimėliams, bus naudojamas projekto pirmajai daliai – suaugusių žmonių su negale poreikiams. Juo keliaus suaugusių žmonių su negale savarankiško gyvenimo namų gyventojai ir dienos centro lankytojai. Projekto vadovė Rima Rakitienė sako, kad socialinių paslaugų gavėjus tenka pavežti ne tik pas gydytojus, bet ir į smagesnes keliones – renginius, poilsio vietas. Keliauja ir judėjimo negalę turintys žmonės, kuriems šis automobilis su visa reikiama įranga puikiai pritaikytas.

Antros projekto dalies – darbui su socialinės rizikos šeimomis, grupinio gyvenimo namų, vaikų dienos centro klientais – veiklai skirtas 7 vietų lengvasis automobilis.

Beveik 3 mln. litų vertės projektas vykdomas reorganizuotų buvusių Švenčionėlių vaikų globos namų laisvose patalpose. Vyksta patalpų rekonstrukcija, baldų kompiuterinės įrangos pirkimai. Projektą įgyvendinti numatoma šių metų gegužės mėnesį.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ