Mes turime 147 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:476
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3869
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51195
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rajono savivaldybės taryboje

2012 m. gruodžio 29 d. šeštadienis Nr.99 (1243)

Investicijos

Patvirtintas UAB „Fortum Švenčionių energija“ 2013 metų investicijų planas – 381 tūkst. Lt. Didžioji dalis investicijų skirta šilumos trasų keitimui Švenčionyse. Taip pat šilumos skaitiklių keitimui, šilumos apskaitos prietaisų automatinio duomenų  nuskaitymo įrangos diegimui Švenčionėliuose ir Pabradėje.

 

Likviduojamas „Švenčionių knygynas“

Taryba nusprendė atsisakyti savivaldybei nebūdingos veiklos ir likviduoti daug metų ant nuostolingumo ribos esantį knygyną, kurio finansinė būklė šiemet ypač prasta. Tai visiškai nereiškia, kad likviduojamas knygynas plačiąją prasme, kaip bandė „paraudoti“ opozicija. Juk likvidavus kažkada savivaldybei priklausiusią vaistinę, žiūrėkite, kiek įsisteigė vaistinių, ir visos pelningos. Tikra tiesa, kad geriausia, kai valdžia nesikiša į verslą.

 

Šiek tiek atpigo kelionės

Nustatyti keleivių vežimo reguliariais reisais vietinio (priemiestinio) susisiekimo maršrutais tarifai už vieną keleivio vežimo kilometrą:

Švenčionys – Pabradė – Vilnius – Pabradė – Švenčionys – 0,15 Lt be pridėtinės vertės mokesčio;

Švenčionys-Liubiškė-Trūdai-Švenčionėliai-Švenčionys ir Švenčionys-Adutiškis-Jakeliai-Adutiškis-Švenčionys – 0,27 Lt be pridėtinės vertės mokesčio;

kitais maršrutais – 0,29 Lt be pridėtinės vertės mokesčio.

Dėl padidėjusių veiklos sąnaudų (degalų ir elektros brangimas, darbo užmokesčio didėjimas) keleivių vežimo tarifas buvo šiek tiek (apie porą centų) padidintas, bet nuo 2013 metų sumažintas PVM tarifas (9 proc.) šį padidėjimą kompensavo ir dar leido atpiginti keleivių vežimą vidutiniškai 3 proc.

Sprendimas įsigalioja 2013 m. sausio 1 d.

 

Atliekų tvarkymas pabrango

Tarybos sprendimu nustatyti UAB „Švenčionių švara“ ir UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ teikiamų komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų įkainiai:

juridiniams ir fiziniams asmenims, kurie naudojasi individualiais ir bendrais (kolektyviniais) mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteineriais, įkainį už 1 kub. m – 50,64 Lt be PVM;

daugiabučių namų gyventojams, kurie naudojasi bendrais (kolektyviniais) mišrių komunalinių atliekų surinkimo konteineriais, įkainį 1 gyventojui  – 6,33 Lt be PVM per mėnesį;

sąšlavų iš gatvių ir kiemų surinkimo ir išvežimo specializuotomis mašinomis ir traktorinėmis priekabomis įkainį už 1 kub. m – 50,64 Lt be PVM.

Atliekų tvarkymo kaina padidėjo 24,5 proc.

Sprendimas įsigalioja 2013 m. sausio 1 d.

 

Poilsio vietos visuomenės poreikiams

Taryba nusprendė pripažinti visuomenės poreikiams naudojamas trumpalaikio poilsio vietas:

prie Žeimenos upės Kaltanėnų mstl. dvi poilsiavietes (plotas apie 0.60 ha ir plotas apie 0.08 ha) ir skverą (plotas apie 0,35 ha) Pavoverės k., Pabradės sen.

Pripažinti visuomenės poreikiams reikalingas teritorijas esamų kapinių išplėtimui:

Pavoverės k., Pabradės sen. (plotas apie 0,20 ha); Karkažiškių k. ir Pabradės sen. (plotas apie 0,90 ha).

Pripažinti visuomenės poreikiams reikalingas vietas gyvulių gaišenų užkasimui:

Stajėtiškio k., Adutiškio k.v. (plotas apie 0,3 ha);

Gailiušių k., Svirkų k.v. (plotas apie 0,3 ha);

Rudžionių k., Kretuonų k.v. (plotas apie 0,3 ha);

Daujotiškės k., Strūnaičio k.v. (plotas apie 0,15 ha);

Daumilų k., Sarių k.v. (plotas apie 0,15 ha);

Žardelių k., Sarių k.v. (plotas apie 0,06 ha);

Dalininkų k., Magūnų k.v. (plotas apie 0,3 ha).

Nuspręsta kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą prie Žemės ūkio ministerijos su prašymu neprivatizuoti šiame sprendime nurodytų teritorijų.

 

Parengė Irena Pauliukevičienė