Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2243
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12430
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88460
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskelbti kalėdinio konditerių konkurso nugalėtojai

2012 m. gruodžio 22 d. šeštadienis Nr.98 (1242)

Prieš trejetą metų prof. Kazimieros Prunskienės iniciatyva buvo surengtos pirmosios rajono konditerių varžytuvės. Jau tada nuo konkursui pateiktų kepinių ir tortų raibo akys, o apie skanumą ir diskutuoti neverta, nes ką beragautum, viskas skanu, kaip liaudyje sakoma, burnoje tirpsta. Pernai konkurse dalyvavo dar daugiau dalyvių, nemažai jų susirinko ir į šiųmetines varžytuves. Tiesa, to ir varžytuvėmis nepavadinsi, nes noriai buvo dalijamasi receptais, kepimo paslaptimis, kurių kiekviena konditerė ar konditeris visada turi. Malonu matyti, kad gerb. Kazimieros Prunskienės, kuri šiuo metu vis dar gydosi, pradėtos iniciatyvos tęsiamos. Tą šį kartą padarė jos sūnus Vaidotas Prunskus. Bet grįžkime prie paties konditerių konkurso. Tiesa, šiemet dalyvių susirinko šiek tiek mažiau, nes gruodžio 16-ąją oras buvo toks, apie kurį sakoma: „Geras šeimininkas šuns į lauką nevaro“. Tačiau kartais žmogus, norėdamas pabūti tarp bendraminčių, ir ne tokius sunkumus įveikia.

Vos įžengus į Švenčionių kultūros centro fojė, kur ir vyko konkursas, tiesiog apstulbsti pamatęs nuostabius kūrinius, taip, kūrinius, juk kitaip ir nepavadinsi nuostabių šventinių tortų ir kitų grožybių. Vertinimo komisijai, kurią sudarė pirmininkas Vaidotas Prunskus ir narės: LR Seimo narė Vidmantė Šalaševičiūtė, Meilutė Savukynė ir Zita Cibulskienė, teko iš tiesų nepavydėtinai sunkus darbas, nes buvo vertinama ne tik vizualus kepinio grožis, bet ir skonis. Visgi komisija su savo užduotimi, manau, puikiai susitvarkė, ir po ilgų ginčų ir diskusijų buvo paskelbti geriausi iš geriausių trijose kategorijose. Sausainių kategorijoje nugalėjo Vaida Micevičienė, kepinių-pyragų kategorijoje nugalėjo Audrutė Drabavičienė, o štai tortų kategorijoje komisijai teko skirti net dvi pirmas vietas: Gitanai Lamėnienei ir Astai Matuškevičienei. Visi prizininkai ir nugalėtojai buvo apdovanoti prizais, o žiūrovų simpatijų prizas, kurį įsteigė Švenčionėlių miškų urėdija, buvo įteiktas Gitanai Lamėnienei.

Saldus konkursas baigėsi, ir dalyviai, kurių dauguma, žinoma, buvo moterys, bei žiūrovai skirstėsi su puikia nuotaika, o puikiai nusiteikus, lauke siaučianti pūga visai nebaisi buvo. Tiesa, pamiršau paminėti, kad ir Kalėdų Senelis šventėje apsilankė bei dovanų vaikučiams atnešė. Dar vienas gražus ir prasmingas renginys baigėsi, o organizatoriai ir dalyviai vieni kitiems linkėjo puikios šventinės nuotaikos ir susitikimo po metų jau ketvirtose konditerių varžytuvėse.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis