Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5257
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21458
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97488
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Geriausia iš geriausių - Pavoverės užkarda

2012 m. gruodžio 22 d. šeštadienis Nr.98 (1242)

Pirmą kartą surengtame geriausios pasieniečių užkardos konkurse nugalėtoja tapo sieną su Baltarusija sauganti Pavoverės užkarda.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) šiemet pirmą kartą organizavo konkursą „Geriausia pasienio užkarda 2012“. Konkurso organizavimo komisija vertino 40 pasieniečių užkardų.

Rezultatų vertinimas vyko dviem etapais. Pirmiausia rinktinėse specialiai sudarytos komisijos išrinko po geriausią užkardą kiekvienoje iš 6 VSAT rinktinių. Užkardos buvo vertinamos pagal daugybę kriterijų. Atsižvelgta į jų šiemetinius veiklos rezultatus, užfiksuotų įvairių pažeidimų ir sulaikytų pažeidėjų skaičių, pasieniečiams sudarytas buitines ir darbo sąlygas, dėmesį mokymui, naujovėms, santykius kolektyve, profesinio meistriškumo ir sporto renginių rezultatus, ryšius su vietiniais gyventojais ir įstaigomis, bendradarbiavimą su teisėsaugos su kitomis institucijomis

Taip pat vertinta užkardose esančios ginkluotės, specialiųjų priemonių ir įrangos būklė bei priežiūra, dokumentacija, pastatų vidaus ir išorės būklė, estetika, įrenginių būklė ir funkcionalumas, aplinka, teritorijos ir transporto priežiūra ir kt.

Ignalinos rinktinėje tokia buvo pripažinta Pavoverės užkarda. Jos veikla vertinamu laikotarpiu buvo rezultatyvi, o taikomos bei naudojamos sienos stebėjimui skirtos priemonės realiai pasiteisino.

Gerus rezultatus išaiškinant ir sulaikant pažeidėjus lėmė ir tokie faktoriai, kaip tinkamas kinologų panaudojimas bei glaudus bendradarbiavimas su seniūnijomis ir vietos bendruomene. Užkardos vadovai palaiko tiesioginius ryšius su visuomene, inicijuoja ir apipavidalina įvairias akcijas ir iniciatyvas, kurios padeda kurti ir skleisti teigiamą informaciją apie užkardą; dalyvauja jų renginiuose, planuoja ir vykdo vidinius ryšius bei komunikaciją su aplinka, telkia kolektyvą bendram ir kostruktyviam darbui.

Svarbu pažymėti, kad užkardoje daug dėmesio yra skiriama efektyviam mokymo procesui organizuoti, kas savo ruožtu užtikrina profesinį pareigūnų tobulėjimą.

VSAT Sienos kontrolės organizavimo valdybos Sienos stebėjimo skyriaus specialistai š. m. spalio 26 d., susipažinę su situacija Pavoverės užkardos saugomame pasienio ruože, užkardos veiklą įvertintino labai teigiamai.

Antro konkurso etapo metu iš rinktinėse atrinktų 6 užkardų centrinė vertinimo komisija, vadovaujama VSAT vado pavaduotojo Štabo viršininko Valentino Novikovo, išrinko pačią geriausią VSAT užkardą. Buvo vadovaujamasi tais pačiais vertinimo kriterijais.

Geriausia pripažinta Ignalinos rinktinės Pavoverės užkarda. Ji saugo 48 km sienos su Baltarusija ruožą Švenčionių rajone.

Praėjusią savaitę veiklos 20-metį paminėjusioje Pavoverės užkardoje tarnauja beveik 70 pasieniečių. Jiems vadovauja majoras Algirdas Andrulionis.

Trečiadienį organizuotame pasieniečių vadovybės, visų VSAT rinktinių ir užkardų vadų susitikime jam buvo įteiktas specialus prizas „Geriausia pasienio užkarda 2012“.

Irena POŠIŪNAITĖ

 
Reklaminis skydelis