Mes turime 391 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3482
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19683
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95713
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žurnalistų Agroklubas atnaujino veiklą

2012 m. gruodžio 22 d. šeštadienis Nr.98 (1242)

Naujojo Seimo veiklai įsibėgėjant, aktyvesnis darbas vyksta ir Seimo komitetuose. Iš 15 komitetų bene glaudžiausius santykius su regionine žiniasklaida palaikantis Kaimo reikalų komitetas yra net įsteigęs „Agroklubą“, kurio nariai – įvairių žiniasklaidos priemonių, daugiausia rajonų laikraščių, atstovai. Didelei grupei – 30 leidinių - atstovauja Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos valdybos pirmininkė Vilija Butkuvienė, kuri apie svarstytas aktualijas informuoja asociacijos narius. Jau šešti metai, kaip Agroklubas turi gražią tradiciją metams baigiantis susirinkti Seime ir drauge su kaimo reikalų komiteto nariais aptarti nuveiktus darbus, perspektyvas, bendradarbiavimą. Būtent šis komitetas ne kartą gynė regioninės žiniasklaidos interesus įvairiais lygiais, siekė sumažinti spaudos pristatymo kainas kaimo vietovėse.

Toks tradicinis Kaimo reikalų komiteto, kuriam priklauso mūsų Seimo narys Petras Čimbaras, ir žurnalistų Agroklubo metų pabaigos posėdis trečiadienį Seime. Susitikimo dalyvius pasveikino Seimo kancleris Jonas Milerius, prisistatė naujasis komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius (Darbo partija) ir komiteto nariai, kurių daugelis Seime jau ne pirmą kadenciją, kai kurie sugrįžę į politiką po pertraukos. Kaimo reikalų komitete dirbs bene po ilgiausios pertraukos sugrįžęs liberalas Eugenijus Gentvilas, kaip ir kiti šio komiteto nariai, turintis tiesiogines sąsajas su kaimu – ne tik gimęs kaime, bet ir prieš keletą metų tapęs ūkininku. Mūsų Seimo narys Petras Čimbaras taip pat sako esąs patenkintas, kad priklauso šiam komitetui, kaimo reikalus traktuojančiam daug platesne prasme negu žemės ūkis. Tai – labai plati ir turinti daugybę iki šiol nespręstų, todėl gilėjančių ir besikaupiančių socialinių problemų. Tai – švietimo, kultūros medicinos paslaugų prieinamumas, viešojo transporto nebuvimas. Kaip matome, Kaimo reikalų komitetas rūpinasi net spaudos pristatymu kaimo žmonėms. Visa tai yra Seimo nario Petro Čimbaro rinkimų programoje.

Susitikimo dalyviai aptarė informacijos apie komiteto veiklą sklaidos regioninėje spaudoje galimybes ir sąlygas, patogiausius būdus. Senieji Agroklubo nariai skundėsi, kad ankstesnis žemės ūkio ministras Kazys Strakevičius, dabar – šio komiteto narys, netesėjo duoto pažado nukreipti užsakomuosius viešinimo straipsnius į regioninius leidinius. Per ketverius metus jie regioninės žiniasklaidos beveik nepasiekė, nors, pasak Vilijos Butkuvienės, jos žiniomis, tam išleisti milijonai, keliskart daugiau, negu iki tol. „Gaila, nėra Starkevičiaus, norėjau jam į akis pažiūrėti ir paklausti, kodėl taip yra“, - sakė 30 leidinių atstovaujanti Vilija Butkuvienė.

LTV žurnalistė Salomėja Pranaitienė prašė nujojo komiteto pirmininko, kad Žemės ūkio ministerijos viešinimo lėšų panaudojimą būtinai patikrintų auditas. Jos įsitikinimu, per vieną reklamos agentūrą plaunamos lėšos.

Aptarę aktualiausius klausimus ir bendradarbiavimo būdus, susitikimo dalyviai išklausė naujų klubo narių prisistatymus. Per 20 narių vienijantis žurnalistų Agroklubas pasipildė dviem naujais nariais. 4 metų kadencijai klubo prezidente išrinkta Salomėja Pranaitienė, jos pavaduotoja tapo Vilija Buktuvienė. Visus svečių – žurnalistų pasiūlymus fiksavo Seimo Kaimo reikalų komiteto patarėja Simantė Kairienė. Komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius pasižadėjo, kad šie pasiūlymai bus išsamiai analizuojami komitete.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis