Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5095
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15282
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91312
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Miškas ir medis Aukštaitijos mokinių akimis

2011 m. birželio 11 d., šeštadienisNr. 43 (1090)

Trečius metus vykdydamas Žemės mėnesiui skirtą veiklą, Švenčionių rajono Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras nuo kovo 20 d. iki balandžio 20 d. pakvietė įvairių Aukštaitijos miestų ir rajonų bendrojo lavinimo mokyklų 7-11 klasių mokinius dalyvauti Tarptautiniams miškų metams skirtuose konkursuose: piešinių konkurse „Pavasario pažadintas medis“ bei fotografijų konkurse „Miško gyvenimo akimirkos“, kuriuose užsiregistravo 32 Švenčionių, Utenos, Ignalinos ir Širvintų rajonų bei Zarasų ir Vilniaus miestų bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai, atsiuntę 48 kūrybinius darbus, o gegužės 3 d. vertinimo komisija juos aptarė ir įvertino.

Fotografijų konkurse ,,Miško gyvenimo akimirkos“ I vieta skirta Ernestui Karovackui iš Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos už fotografiją „Miško karalius“ ir Aistei Mažeikaitei iš Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos už fotografiją „Beržo veidrodis“. II vieta - Agnei Skunčikaitei iš Ignalinos rajono gimnazijos už fotografiją ,,Krokodilas“ ir Ernestui Karovackui iš Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos už fotografiją „Miško gilumoje“. III vieta - Rasai Nasevičiūtei iš Ignalinos rajono gimnazijos už fotografiją ,,Saulės nušviesta“ ir Zitai Minevičiūtei iš Širvintų r. Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos už fotografiją „Gintarinė medžio širdis“. Paskatinamasis prizas atiteko Mindaugui Strigui iš Ignalinos rajono gimnazijos už fotografiją „Išbridę iš rūko I“.

Piešinių konkurse ,,Pavasario pažadintas medis“ I vietą laimėjo Miglė Mikštaitė iš Zarasų meno mokyklos už piešinį ,,Pabudimas“ ir Oksana Vasiljeva iš Zarasų meno mokyklos už piešinį „Pavasaris“. II vietą - Oskaras Abramavičius iš Zarasų meno mokyklos už piešinį ,,Žydėjimas“, III vietą - Kristina Leleivaitė iš Utenos r. Saldutiškio pagr. mokyklos už piešinį ,,Šviečiant saulei“. Paskatinimo prizai skirti Miglei Meškauskaitei ir Ugnei Ručinskaitei iš Utenos r. Saldutiškio pagr. mokyklos.

Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras dėkoja laureatus paskatinusiems ir konsultavusiems mokytojams: Zarasų meno mokyklos mokytojai Petronei Sekonienei, Širvintų rajono Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos mokytojai Valentinai Brazaitienei, Utenos rajono Saldutiškio pagrindinės mokyklos mokytojai Jovitai Paukštytei ir Ignalinos rajono gimnazijos mokytojui Petrui Mikštui. Taip pat VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistei Onutei Gylienei, fotomenininkui, žurnalistui ir poetui Algiui Jakštui, VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos Antaliedės girininkijos girininkui, fotomenininkui, knygos „Labanoro girioje“ autoriui Jonui Barzdėnui bei Švenčionių rajono Švenčionėlių meno mokyklos dailės mokytojai Angelei Maliavkienei.

Apibendrinant pasibaigusio Žemės mėnesio veiklą, gegužės 21 d. organizatorių pakviesti Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre į baigiamąjį renginį susirinko fotografijų ir piešinių konkursų laureatai, jų mokytojai, tėvai bei kiti svečiai. Renginio metu organizatoriai aptarė įvykusių konkursų eigą ir rezultatus, pakvietė susirinkusiuosius susipažinti su geriausių darbų paroda, įteikė laureatams Padėkas bei VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos skirtus paskatinimo prizus. Pasibaigus iškilmingai renginio daliai, laureatai išvyko šį pažintinę ekskursiją „Žeimenos krašto pažinimo takais“, kurios metu susipažino su Aukštaitijos nacionalinio, Sirvėtos, Labanoro bei Asvejos regioninių parkų saugojamomis gamtinėmis ir kultūrinėmis vertybėmis, įdomiausiais pažintiniais objektais. Vakare, atvykę į Labanorą, laureatai dalyvavo edukacinėje duonos kepimo programoje, o išaušęs sekmadienio rytas pakvietė juos pratęsti pažintį su Kaltanėnų miestelio apylinkėmis plaukiant baidarėmis nuo pat Žeimenos upės ištakų.

Renginio organizatorius Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras visus norinčius kviečia aplankyti geriausių darbų, skirtų Tarptautinių miškų metams, parodą, veikiančią Centro II aukšte.

Danutė Rastenienė

Švenčionių r. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro metodininkė

 
Reklaminis skydelis