Mes turime 282 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1269
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11456
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87486
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vilniaus apskrities moksleiviai – aktyviausi šešėlio fotografai Lietuvoje

2012 m. lapkričio 24 d. šeštadienis Nr.90 (1234)

Nacionaliniame VMI konkurse „Blykstę šešėliui“ ypatingu aktyvumu išsiskyrė Vilniaus apskrities moksleiviai, o daugiausia nuotraukų, net 16, atsiuntė ukmergiškiai. Tai geriausias rezultatas visoje Lietuvoje. Nedaug nuo jų atsiliko Trakų rajono bei Vilniaus miesto moksleiviai.

VMI fotografijų konkurse „Blykstę šešėliui“ dalyvavo moksleiviai iš visos Lietuvos, o pradinį etapą rengė apskričių VMI teritoriniai padaliniai. Į konkurso pusfinalį jie teikė po vieną geriausią nuotrauką 5–8 ir 9–12 klasių kategorijose. Nuo lapkričio 12 d. geriausios fotografijos, atrinktos Vilniaus AVMI, kartu su kitų apskričių geriausiais darbais varžėsi pusfinalyje socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje Elektroninis deklaravimas.  Lapkričio 19 d. įvyko konkurso finalas.

Dėl dalyvių gausos komisijos nariams nebuvo lengva apsispręsti, kurias Vilniaus apskrities moksleivių nuotraukas reikėtų siųsti į konkurso pusfinalį. Po ilgų debatų į kitą etapą 5–8 klasių kategorijoje nutarta siųsti Ukmergės Užupio pagrindinės mokyklos šeštoko Juliaus Petriko, 9–12 klasių – Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos dvyliktokės Aušros Bolskytės nuotraukas.

Vilniaus apskrities moksleiviams neblogai sekėsi ir konkurso finale: Julius Petrikas liko ketvirtas, o Aušra Bolskytė užėmė antrąją vietą. Konkursą 5–8 klasių kategorijoje laimėjo Dovydas Cicėnas iš Ignalinos r., o vyresniųjų - Indrė Paplauskaitė iš Alytaus.

Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis padėkojo visiems moksleiviams, dalyvavusiems konkurse, taip pat jų mokytojams ir tėvams už ugdomą sąmoningumą ir pilietišką požiūrį.

 
Reklaminis skydelis