Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5184
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21385
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97415
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Protų kovos – smagus būdas praleisti laisvalaikį

2012 m. lapkričio 24 d. šeštadienis Nr.90 (1234)

Jau antrus metus visoje Lietuvoje ir, šį kartą, Briuselyje organizuojamas žaidimas „Europrotai“, vyksta ir mūsų rajone. Protų kovos „Europrotai“ – tai įdomus ir smagus būdas praleisti laisvalaikį smalsiems, naujų dalykų sužinoti trokštantiems žmonėms. Tai komandinis žaidimas, paremtas protų kovų (dar vadinamų „protmūšiais“) tipo viktorina, kuri vakarais į įvairias erdves pritraukia šimtus savo žinias ir nuovoką norinčių išmėginti smalsuolių. Visi „Europrotų“ klausimai vienaip ar kitaip susiję su Europa.

Pirmasis rudens sezono žaidimas vyko Švenčionyse, kultūros centre. Žvarbų trečiadienio vakarą čia susirinko nors ir negausus, tačiau labai įdomių ir žingeidžių žmonių būrelis. Dalyvavo 3 komandos – „Jodukai“ (kapitonas Arnas Ambrasas), „Europos Viniai“ (kapitonė Viltė Stefanija Duksaitė) bei nugalėtojų titulą iškovoję „Šventėnų senjorai“, vadovaujami Aleksandro Graželio. Viktorinos metu komandos atsakinėjo į muzikinius, vaizdinius, su Europos sportu ir asmenybėmis susijusius klausimus.

Šio žaidimo organizatorius Švenčionių rajone, jaunimo Europos komandos narys Aleksandr Poniatajev, jį apibūdina taip: „Džiugu, kad gavau progą organizuoti „Europrotus“. Juk mes esame Europos dalis, gyvename Europos Sąjungoje, todėl manau, jog kiekvienas turime sukaupti kuo daugiau žinių apie tai. „Europrotai“ – labai smagus, o kartu ir didelės naudos suteikiantis būdas praleisti trečiadienio vakarus. Šie metai Europos Sąjungoje yra paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais, todėl komandos skatinamos savo sudėtyje turėti virš 50 metų ir mažiau nei 18 metų turinčius žmones, už tai skiriami papildomi taškai. Komandoms, į savo sudėtį įtraukusioms skirtingų kartų atstovus, žaidime dažniausiai sekasi labiau“. Organizatorius už pagalbą nori padėkoti Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriui.

„Europrotų“ žaidimas vyko lapkričio 21 d. Pabradėje (Pabradės „Ryto“ gimnazijoje) bei vyks lapkričio 28 d. Švenčionėliuose (kultūros centre). Pradžia – 17 val. Daugiau informacijos apie žaidimą internete www.pazinkeuropa.ltarba telefonu +37060713653. Nuoširdžiai kviečiame visus dalyvauti!

 
Reklaminis skydelis