Mes turime 448 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4596
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14783
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90813
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lenkijos valstybinius apdovanojimus gavo ir du mūsų rajono atstovai

2012 m. lapkričio 17 d. šeštadienis Nr.88 (1232)

Lapkričio 11 d., sekmadienį, buvo minimos Lenkijos Respublikos nepriklausomybės 94-osios metinės. Šią sukaktį minėjo ir Lietuvos lenkai. Ta proga vyko įvairūs renginiai, Rasų kapinėse ant lenkų kapų buvo padėtos gėlės ir vainikai.

Lapkričio 8 d., Lenkijos Respublikos ambasadoje už ypatingus nuopelnus vystant lenkiškas tradicijas, puoselėjant lenkų kalbą, saugant tėvynainių atminimą, tvarkant ir prižiūrint jų amžinojo poilsio vietas, buvo pagerbti ir Vilniaus krašto lenkai. Lenkijos Respublikos valstybiniai apdovanojimai Lenkijos Prezidento Bronislavo Komorovskio vardu buvo įteikti 12 Vilniaus krašto lenkų; už ypatingus nuopelnus rūpinantis lenkų švietimu Lietuvoje ir lenkų tautos atmintinomis vietomis.

Malonu, kad tarp 12 įvertintų asmenų yra ir du mūsų rajono atstovai. Lietuvos lenkų sąjungos Švenčionių skyriaus pirmininkė Irena Beinar (Pabradės „Žeimenos“ gimnazija), besirūpinanti, kad Švenčionių krašto lenkai nepamirštų savo šaknų, tradicijų ir gimtosios kalbos, apdovanota Auksiniu Kryžiumi už nuopelnus Lenkijos Respublikai. Lietuvos lenkų sąjungos Švenčionėlių skyriaus pirmininkas Vaclav Vilkoit (firmos „Ferumas“ direktorius), aktyviai ir nuoširdžiai besirūpinantis lenkų palaidojimo vietomis ir kapais, apdovanotas Sidabriniu Kryžiumi už nuopelnus Lenkijos Respublikai.

 
Reklaminis skydelis