Mes turime 252 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1117
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19661
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66987
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Apie jausmus... akustiškai“

2012 m. lapkričio 17 d. šeštadienis Nr.88 (1232)

„Tai tegul bus pavadinimas paprastas – apie jausmus... akustiškai, ir dar pridedam Gintarė ir Povilas...

Žmonių, sakai? Tai bus, be abejo bus, atvažiuos draugai, ateis buvę klasiokai, mamos, broliai, sesės su šeimomis...

Jaučiamės dabar gerai, šią savaitę būsiu Švenčionėliuose ir Gintarė čia bus, ateisime parepetuoti dažniau vakarais...

Matai, šeštadienį iš pat ryto ji važiuoja į Nidą – ten varžybos svarbios, todėl koncertą darom tik penktadienį, nors irgi bus sunku jai, bet juk ne pirmas kartas... ir, be to, prašė draugai pavėlinti laiką - 19 val., nes kiti nespėja atvažiuoti...“

(ištraukos iš pokalbio su Povilu)

Koncertas tikrai pavyko! Vėjuotą spalio 12 d. pavakarę į Švenčionėlių meno mokyklą susirinko daug žmonių. Buvo šilta ir jauku, nors tą savaitę orai atšalo, o šildymas dar nebuvo įjungtas. Bet buvo šilta. Ir tikrai ne nuo apšvietimo ar žvakučių, o nuo paprasto bendravimo bei jaudulio. Tiek Gintarė, tiek Povilas jaudinosi kaip niekada. Net per konkursus ar koncertus Panevėžyje, Utenoje, Anykščiuose, Vilniuje jie taip nebijojo kaip šįkart. Painiojosi kalba, džiuvo gerklė – visa tai jaudulys.

Mielieji, nepastebėjom, na net nenorėjom pastebėti tų jūsų mažų klaidelių, jūsų jausmai buvo tikri ir nuoširdūs. Mes, jūsų draugai, tėvai ir mokytojai atėjome pasidžiaugti jumis, jūsų talentais, jūsų tikrais jausmais. Džiaugsimės ir palaikysime jūsų idėjas ir toliau – būkite savimi, pasitikėkite savimi ir neleiskite turimiems gabumams tūnoti kamputyje.

Atlikėjai dalinosi tiek savo pačių autoriniais kūriniais, tiek garsių atlikėjų džiaziniais, bliuziniais bei dainuojamosios poezijos kūriniais. Jauniesiems atlikėjams buvo svarbu, kad žiūrovai išsineštų šiltą ir jaukią nuotaiką.

Po koncerto draugų būrys palydėjo Gintarę ir Povilą į jaunimo centrą, kuriame laukė šilta arbata bei didžiulis ir skanus tortas. Visi kas norėjo galėjo netrukdomai pabendrauti su atlikėjais. Čia ir sužinojome, kad Povilas greitu laiku, o Gintarė po Naujų metų planuoja išvykti iš Lietuvos.

Bus tų talentų – pamąstys ne vienas iš jūsų. Sutinku – bus, bet kokia kaina jie yra užauginami, kokių pastangų reikia, kad giliai paslėptas talentas prasimuštų į laisvę, išsiveržtų visu savo grožiu ir teiktų aplinkiniams laimę?!

Gauname skaudžias pamokas vieną po kitos – neteisybė ir melas valdžioje, rinkimuose, mokyklose, šeimose.

- Ką gi, tebūnie - jei manęs tai asmeniškai neliečia, – burbtelim ne vienas.

Bet įsivaizduokite, mus, mūsų gimtojo miestelio žmones, tai tiesiogiai liečia. Vienas po kito, baigę puikiais pažymiais, jaunuoliai skuba į sostinę ar dar toliau. Neatradę tiesos ir ten, devyniolikmečiai ar dvidešimtmečiai palieka tėvus, draugus, talentus ir ieškosi laimės pasaulyje. Žinoma, visada tokių buvo ir bus, kurie tikisi stebuklų už sienos, bet tikrai neturėtų taip būti, kad mūsų jaunoji, talentinga ir kūrybinga karta būtų priversta palikti mūsų šalį.

---------------------------------------

Ačiū Gintarei ir Povilui už nuoširdų ir šiltą koncertą. Justui už gerą garsą. Koncertą rėmė Švenčionėlių meno mokykla, Švenčionėlių Mindaugo gimnazija ir Švenčionėlių jaunimo centras „ARKA“. Lauksime sugrįžtant su naujomis idėjomis ir pergalėmis.

P.S. Kitą dieną po koncerto (spalio 13 d.), Gintarė dalyvavo Smiltynėj vykstančiose XII tarptautinėse bėgimo varžybose „Gintarinė jūrmylė 2012“. Kartu paaiškėjo ir atviro Lietuvos rudens kroso čempionato ir jaunimo pirmenybių nugalėtojai. Gintarė bėgo 3 jūrmyles (5,5 km) ir tapo Lietuvos čempione jaunimo amžiuje. Bėgikė džiaugiasi pergale ir rezultatu, nes tai pirmas svarbus startas po traumos.

Gytis ŠALNA