Mes turime 367 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4558
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29688
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77014
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Į Adutiškį važiuojame atnaujintu keliu

2012 m. spalio 31 d. trečiadienis Nr.83 (1227)

Baigtas kelio Švenčionys – Adutiškis kapitalinis remontas. Kelią jau apžiūrėjo ir gerai įvertino valstybinė priėmimo komisija, bet dar laukia galutinis objekto priėmimas.

24 km kelio remontas kainavo apie 18 mln. Lt. Darbus vykdžiusi UAB „Fegda“ šiame objekte buvo sutelkusi dideles pajėgas, todėl kelio remontas baigtas dar esant palankiems orams, net kelkraščių žolytė spėjo sudygti. Visame ruože dirbo apie 120 žmonių, 60 vnt. technikos. 5 metrų pločio kelio danga kol kas nebuvo platinama, nes, kaip pabrėžė projekto vadovas Linas Alekseriūnas, tai kapitalinis remontas, o ne kelio rekonstrukcija, tad kelias paliktas iki tol buvusio pločio. Kelio danga išlyginta, frezuota ir paklotas 4 cm minkšto asfalto sluoksnis (apačioje – 6 cm seno asfalto), suformuoti kelkraščiai. Minkšto asfalto danga Lietuvoje – naujovė, bet ji specialistų gerai vertinama dėl daugelio savybių, ypač dėl gebėjimo „užsigydyti“ per žiemos šalčius atsirandančius įtrūkimus – jie tarsi užsitraukia.

Projekto vadovas sako, kad praplatinti kelią yra visos galimybės, nes vienoje pusėje kelkraštis yra 1,5 m, o kitoje – dukart platesnis. L.Alekseriūno tvirtinimu, jis Muitinės departamente girdėjęs, jog 2015 m. Adutiškyje planuojama atidaryti tarptautinį pasienio punktą. Iki to laiko kelias turės būti praplatintas, įrengtas miesto aplinkkelis, tad netrukus po šio remonto Adutiškio kelyje gali vėl pasirodyti kelių remontininkai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ