Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2816
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13003
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89033
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tinkamas metas skiepytis nuo sezoninio gripo

2012 m. spalio 26 d. penktadienis Nr.82 (1226)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis,42-ąją šių metų savaitę (spalio 15–21 d.) didesnis sergamumas gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų (ŪVKTI) sukeltomis ligomis, lyginant su prieš tai buvusia savaite, registruotas Alytaus, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Vilniaus administracinėse teritorijose. Šalyje 51,9 susirgimo atvejų per savaitę teko 10 tūkst. gyventojų. Į gydymo įstaigas dėl gripo kreipėsi 26 pacientai, hospitalizuoti – 2 asmenys.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 42 savaitę registruotas Tauragės apskrityje – 31,2 atv./10 000 gyv., didžiausias – Vilniaus apskrityje (62,4 atv./ 10 000 gyv.).

Sergamumas toliau sparčiai auga. Šią savaitę jis dvigubai viršijo įprastą lygį. Medikai prognozuoja būsiantį labai pavojingą gripą, rekomenduoja skiepytis.

Plintant gripui ir ŪVKTI, rekomenduojama reguliariai plauti rankas. Kosint ar čiaudint užsidengti nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis. Stengtis neliesti akių, nosies ir burnos, ypač neplautomis rankomis. Dažnai vėdinkite patalpas ir tinkamai apsirenkite. Venkite sąlyčio su sergančiais žmonėmis.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad imunitetas pasiskiepijus nuo gripo įgyjamas per 2 savaites, o didžiausias antikūnių kiekis susidaro 4-6 savaitę po injekcijos.

Vakcinacija nuo gripo yra nemokama rizikos grupėms priklausantiems asmenims. Visi norintys pasiskiepyti nuo sezoninio gripo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Informacija apie gripą – http://www.sam.lt/go.php/lit/IMG/574

(Pagal SAM pranešimą)

 
Reklaminis skydelis