Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:240
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25370
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72696
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mokymai padeda išvengti nelaimių

2012 m. spalio 26 d. penktadienis Nr.82 (1226)

Matyt ne vienas švenčionėliškis antradienį, spalio 23 d., nustebo pamatęs į Švenčionėlių globos namus skubančius Švenčionių PGT automobilius, o tie, kas pamatė ir dūmus, besiveržiančius pro vieno kambario langus bei išgirdo kaukiančią priešgaisrinę signalizaciją, turbūt pagalvojo, kad kilo gaisras. Laimei gaisro nebuvo, o tiesiog vyko evakuacijos imitacija ir mokymai.

- Kiekvienoje tokioje įstaigoje yra parengtas evakuacijos planas, ir kartą per metus turi būti vykdomi mokymai, kuriuose kartais, kaip šiuo atveju, dalyvauja ir mūsų tarnybos. Mokymų tikslas aiškus – imituojant gaisro situaciją, pagal veiksmų planą turi būti vykdoma evakuacija. Kiekviename korpuse yra atsakingas asmuo, kuris turi žinoti, kiek tuo metu patalpoje yra žmonių, ir išvesti juos į sutartą vietą. Šiandien tai buvo ši aikštelė. Čia visi turi būti suskaičiuoti ir apie tai informuotas vadovas. Jei trūktų bent vieno, tada į gaisro židinį jo ieškoti jau skubėtų mūsų pareigūnai, turintys specialią įrangą ir aprangą. Šiandien buvo imituotas ir gelbėjimas iš degančio kambario per langą panaudojant ištraukiamąsias kopėčias. Ir nors tai, ką matėte šiandien, vyko savotiška žaidimo forma, bet, manau, kad po tokių mokymų ir realioje situacijoje tiek vadovai, tiek personalas, tiek vaikai žinotų, kaip elgtis, - sakė vyresnysis inspektorius Eugenijus Lavrinovičius.

Kai paklausiau vaikų, ar nebuvo baisu pamačius gelbėtojus ir rūkstančius dūmus, jie atsakė, kad baisu tikrai nebuvo, o Švenčionių PGT viršininkas Sigitas Jusys sakė, kad mokymai visumoje praėjo gerai.

Algis JAKŠTAS