Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3386
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13573
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89603
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Mes mylime Lietuvą...“

2012 m. spalio 12 d. penktadienis Nr.78 (1221)

Nuo 2000 metų Pabradės „Ryto“ gimnazija palaiko glaudžius ryšius su Vokietijos Miunchbergo gimnazija. Per šį laikotarpį buvo suorganizuota 10 susitikimų ir Vokietijos Miunchbergo, ir Pabradės „Ryto“ gimnazijoje. Šių metų liepos mėnesį 10 mokinių ir 2 mokytojų grupė viešėjo Vokietijoje, o dar visai neseniai, rugsėjo mėnesį, mūsų gimnazijoje sutikome svečius iš Vokietijos. Atvyko mokytojai Gerhard Strohla ir Sandra Bock bei 9 mokiniai.

Keliaudami su vokiečiais po Lietuvą ir matydami, kaip jie žavisi mūsų gamta, architektūra, ir mūsų mokiniai tartum kitomis akimis pasižiūri į mus supančią aplinką. „Aš norėčiau čia atvykti į povestuvinę kelionę“, - pasakė jau antrąją viešnagės dieną mokinė iš Vokietijos grožėdamasi Baluošo ežero vaizdais. O kaip puiku buvo jachta apiplaukti aplink Trakų pilį ir žavėtis ne tik pilimi, bet ir baltais lyg gulbė grafo Tiškevičiaus rūmais ant Galvės ežero kranto Pažvelgus į Vilnių iš televizijos bokšto dar kartą įsitikinome, kokia graži mūsų sostinė. O tuo metu pradėję kilti 10 margaspalvių oro balionų dar labiau išryškino sostinės didingumą, sukūrę šventišką nuotaiką. Be paliovos girdėjosi svečių iš Vokietijos Miunchbergo gimnazijos fotoaparatų spragtelėjimai. Juos žavėjo ir Ladakalnis, ir Kernavė, ir Kaunas, ir Kryžių kalnas, ir Nida, ir saulę palydinti Palanga... Kepėme duoną Anykščiuose, gimnazijoje mokėme svečius didžkukulių virimo paslapčių, smagiai vakarojome su Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovės folkloro ansambliu „Vilnelė“ (vadovė Laima Purlienė). Esame dėkingi UAB „Intersurgical“ direktoriui S.Žvirbliui, skyrusiam finansinę paramą projekto „Mūsų draugai - Vokietijos Miunhbergo gimnazija“ vykdymui, taip pat mokinius iš Vokietijos nuoširdžiai globojusiems mūsų mokinių tėveliams, ir žinoma, mokytojams, lydėjusiems, globojusiems svečius, rengusiems įvairias kultūrines programas.

Graudus buvo mokinių atsisveikinimas. Kai per pertrauką visi gimnazijos mokiniai išėjo ant laiptų išlydėti svečių, ašaros suspindo ir lydinčių vokiečių mokytojų akyse. Užmegzta draugystė tęsiasi, mokiniai bendrauja elektroniniais laiškais, tuo pačiu tobulindami ir užsienio kalbų (ne tik vokiečių, bet ir anglų) žinias.

„Mes mylime Lietuvą“. Tokie užrašai atsirado ant Miunchbergo gimnazistų sportinių marškinėlių, sugrįžus jiems namo. Šiluma ir padėka, meile ir ilgesiu Lietuvai persunktas mokinių grupę lydėjusio mokytojo Gerhard Strohla straipsnis viename vokiečių laikraštyje. „Mes mylime Lietuvą ir žinome, kur ji yra ir kokia ji graži“, - rašo jis.

Lydėdama svečius po Lietuvą, žavėjausi savo kraštu ir didžiavausi, kad čia gimiau, čia gyvenu.

Irena KERULIENĖ

Pabradės „Ryto“ gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja metodininkė,

projekto „Mūsų draugai – Vokietijos Miunchbergo gimnazija“ koordinatorė

 
Reklaminis skydelis