Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5604
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19464
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91821
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Seimo narys – koks jis?

2012 m. spalio 10 d. trečiadienis Nr.77 (1220)

Visų pirma, kaip pilietis laukiu rinkimų ir ketinu balsuoti. Tačiau užduodu sau klausimą – kokį Seimo narį aš norėčiau matyti atstovaujantį ne tik mano kraštui, bet ir mūsų valstybei? Mūsų valstybei, gyvenančiai jau dvidešimt antrus metus savarankiškai. Mažai ES šaliai narei, kurioje neliko nė 3 mln. gyventojų.

Didelė emigracija, bedarbystė, mažas uždarbis, „beprotiškos“ energijos kainos, apmokestinimo disbalansas, investicijų sąstingis, kvalifikuotų darbuotojų stoka – tai uždaras ratas mūsų ekonomikoje. Tai ir iššūkiai šiuolaikiniam politikui, kuris privalo generuoti idėjas ir formuoti tokias sąlygas valstybėje, parinkti tokius instrumentus, kurių pagalba aukščiau paminėtos problemos imtų nykti.

Aš noriu, kad mano kraštą, o kartu ir valstybę atstovautų toks parlamentaras, kuris savo žiniomis ir patirtimi labiausiai priartėtų prie šių problemų sprendimo. Taigi koks turi būti šiuolaikinis, kraštui naudą nešantis Seimo narys?

-          Turintis turtingą politinę, ekonominę, verslo patirtį, nuoseklų politinį įdirbį ir autoritetą partijoje.

-          Pabrėžtinai laisvai bendraujantis dar bent viena (be lietuvių kalbos) Europos Sąjungos (užsienio) kalba. Komunikabilus bei mokantis pristatyti savo šalį įvairiuose bendravimo formatuose.

-          Kūrybingas, kultūringas ir kuklus, gerbiantis, o ne žeminantis savo politinius oponentus. Neturintis psichologinių priklausomybių, rizikų ar asmenybės saviraiškos sutrikimų.

-          Remiantis sociologinių apklausų duomenimis, realiai galintis pretenduoti į valdančiąją daugumą ir tokiu būdu formuoti kraštui bei valstybei naudingą politiką.

-          Turintis nuoširdžią šypseną.

Tikiu, kad tokį kandidatą savo krašte mes turime. Belieka tik ateiti ir atiduoti savo balsą geriausiam. Tai padaryti ir kviesčiau savo kraštiečius!

Darius Velička

Nepriklausomas tarybos narys

 
Reklaminis skydelis