Mes turime 598 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12358
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33407
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:112528
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Savo profesines šventes kartu paminėjo mokytojai, socialiniai darbuotojai ir savivaldos darbuotojai

2012 m. spalio 10 d. trečiadienis Nr.77 (1220)

Per dvi nepilnas savaites savo profesines šventes šventė trijų savivaldai priklausančių kategorijų darbuotojai. Rugsėjo 27 d. minėjome Lietuvos socialinių darbuotojų dieną, spalio 5-ąją – Tarptautinę mokytojo dieną ir spalio 10-ąją – Vietos savivaldos dieną. Per patį šio laikotarpio vidurį – spalio 5-ąją – ir buvo surengta šventė visų trijų profesijų profesinėms šventėms paminėti.

Švenčionių kultūros centro salė vos sutalpino visus į šventę atvykusius žmones. Į šventinį renginį atvyko rajono meras Vytautas Vigelis, vicemerė Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė, LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys ir LR Seimo narys Konstantas Ramelis.

- Nuoširdžiai sveikinu visų trijų, tarpusavyje susijusių, profesijų atstovus, nes visų šių profesijų žmonių siekis yra bendras – tarnauti žmogui. Bendruose reikaluose linkiu Jums vienybės, sveikatos ir džiaugsmo jūsų šeimose ir prasmingų permainų veikloje. Linkiu, kad būtute mėgiami, daug išmanantys, nuolat tobulėjantys, - sveikindamas mokytojus, socialinius ir savivaldos darbuotojus su profesinėmis šventėmis, sakė meras Vytautas Vigelis. Jis savo kalboje pabrėžė kiekvienos profesijos svarbą mūsų gyvenime.

LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys, sveikindamas visus su triguba švente, sakė:

- Manau, kad ši triguba šventė yra prasminga ir vienijama bendro tikslo, bendro siekio, bendros veiklos misija. Drįstu sakyti, kad tiek mokytojai, tiek socialiniai darbuotojai, tiek savivaldybininkai yra kiekvienos savivaldybės dvasinis elitas, nuo kurio priklauso daugelio žmonių kasdienybė, ateities galimybių vizijos.

LR Seimo narys Konstantas Ramelis taipogi pabrėžė visų trijų profesijų svarbą mūsų gyvenime.

Po gražių linkėjimų rajono meras Vytautas Vigelis įteikė nominacijas geriausiems mokytojams ir socialiniams darbuotojams bei apdovanojo savivaldos institucijose dirbančius žmones.

„Metų mokytojas 2012“ nominacijos buvo įteiktos Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos technologijų mokytojui Arvydui Čereškevičiui, Švenčionių papildomo ugdymo centro sporto mokyklos treneriui Viktorui Meškauskui ir Švenčionių vidurinės mokyklos rusų kalbos mokytojai Fainai Naidionovai.

Socialinių paslaugų darbuotojų kategorijoje buvo apdovanotos Jelena Baltruševič ir Jelena Maksimovičienė.

Rajono meras pasveikino ir savivaldos institucijose 10, 15, 20, 25, 30 ir 35 metus išdirbusius darbuotojus.

Visiems, susirinkusiems į trigubą šventę, koncertavo dainininkai Jeronimas Milius, Povilas Meškėla ir Vladas Kovaliovas.

Algis JAKŠTAS