Mes turime 357 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3476
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35852
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117601
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ir poilsiaujame, ir sportuojame!

2012 m. spalio 3 d. trečiadienis Nr.75 (1218)

Mes visi, maži ir dideli, įpratom prie gamtos periodų kaitos. Pavasarį pasirodo pirmieji lapeliai, vėliau augalai žydi, o rudenį brandina vaisius. Taip  ir žmonės -  gimsta, auga, dirba, augina vaikus. Toks daugelio gyvenimas. Tačiau žmonės su negalia būna nuo vaikystes arba tampa neįgaliais įvairiu gyvenimo laikotarpiu. Gyvenimas pasikeičia... Neįgalieji  taip pat nori rūpesčio, dėmesio kaip ir kiekvienas žmogus. Lietuvoje tam yra suburta Lietuvos neįgaliųjų draugija. Ji organizuoja neįgaliųjų poilsį nuo  gegužės 25 iki spalio 5 d. po penkias dienos kiekvienam rajonui. Mūsų rajonui atiteko laikas nuo rugsėjo 18 iki 23 d.

Visas dienas praleidome prie jūros, kvepėdami gaiva, jodo prisodrintu oru, lankėme automatinius masažus. Kiekvienas atliko masažus pagal medikų nurodymus, priklausomai nuo sveikatos būklės. Aplankėme Palangą. Be to, kelionės vadovai organizavo vakarones. Tai buvo puikios dienos. Kelionėje yra galimybė pažint žmones, pajaust jų paramą, dėmesį. Labai ačiū visiems nuo neįgaliųjų, kuriems jie padėjo, ypač  N. Spornajai, V. Lukjanovai, L. Tunevič.  Atsiprašome, kad neišvardinome visų, bet ačiū jiems visiems.

Švenčionių rajone yra rajono neįgaliųjų draugija, kuriai vadovauja Tadeuš Šimkovič. Ji vienija per tris šimtus žmonių, todėl rūpesčių ištenka nuolat. Neįgaliųjų draugijos pirmininkas Tadeuš Šimkovič atlieka savo darbą kruopščiai, nuoširdžiai. Pagal galimybę stengiasi išspręst visus pateiktus prašymus. Palaiko ryšiu su Lietuvos neįgaliųjų draugija. Organizuoja įvairias keliones, sporto varžybas. Jis pats yra tarptautinių neįgaliųjų žaidynių daugkartinis prizininkas, tad skatina mus gyventi aktyviai. Mes ne tik poilsiaujame, bet ir sportuojame!

Spalio g d. 10 valandą stadione  prie Švenčionių prie Zigmo Žemaičio gimnazijos vyks mūsų sporto šventė . Kviečiame visus dalyvauti varžybose.

Neįgaliųjų draugijos narė Ala Palunkiškienė.   

 Draugijos pirmininkas Tadeuš Šimkovič.