Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2458
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18659
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94689
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rudens kermošiuje buvo pilna gėrybių ir geros nuotaikos

2012 m. spalio 3 d. trečiadienis Nr.75 (1218)

Jau nuo ankstyvo šeštadienio (rugsėjo 29-osios) ryto Švenčionyse šurmuliavo tradicinės rajono šventės „Rudens kermošius 2012“ mugė, o oficialus šventės atidarymas įvyko 10 val. Skambant ansamblio „Dobile“ atliekamai dainai „Vai atlekia“ ir sukantis šokio sūkuryje „Aukštaitijos“ ansamblio merginoms, į sceną pakilę šventės gaspadoriai Leonarda Vilčiauskienė ir Algirdas Breidokas šventės pradžią paskelbti pakvietė rajono merą Vytautą Vigelį, kuris visus susirinkusius pasveikino su gražia švente ir palinkėjo tiek dalyviams, tiek svečiams bei žiūrovams puikios nuotaikos, juolab kad ir gamta padovanojo gražią rudenišką dieną. Kai rengėjai merui įteikė iš naujo derliaus iškeptą pyragą, jis paprašė jį išdalyti visiems susirinkusiems. Geros nuotaikos šventės dalyviams linkėjo rajono garbės pilietis, LR Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas, LR Seimo narys Konstantas Ramelis, „Savivaldybių žinių“ direktorė Lina Belevičienė. Šventės rengėjai sveikinusiems ir svečiams įteikė po pilną krepšį gamtos gėrybių.

Po sveikinimo kalbų prasidėjo apdovanojimų ceremonija. Meras Vytautas Vigelis pirmiausia apdovanojo konkurso „Metų ūkis 2012“ nugalėtojus. I vietą laimėjo Aldutės ir Česlovo Urbelių (gyv. Svirkų k.) ūkis, II vietą – Danutės ir Vaclavo Gabrinovičių (gyv. Šutų k.) ūkis, o III vietą – Svetlanos ir Valdo Menčinskų (gyv. Cirkliškio k.) ūkis. Pastatų ir aplinkos tvarkymo konkurso nugalėtojais tapo: gražiausiai tvarkoma miesto sodyba pripažinta Šarūnės ir Vaido Garlų (Švenčionių m.) sodyba. Šioje kategorijoje II vietą laimėjo Ritos ir Rimanto Nemeikų (Švenčionėlių m.) sodyba, o III vietą – Renatos ir Pavelo Saveljevų (Pabradės m.) sodyba.

Gražiausiai tvarkoma kaimo sodyba pripažinta Valentinos ir Antonijaus Jundų (Prienų k., Magūnų sen.) sodyba. II vieta šioje kategorijoje atiteko Stanislavai Aščeulovai (Adutiškio mstl.), o III vieta – Onutės ir Vyto Maslenikų (Karklinės k., Strūnaičio sen.) sodybai.

Įmonių tarpe I vietą laimėjo Švenčionių vidurinė mokykla, II vietą – Ignalinos rinktinės Pavoverės užkarda, o III vietą – UAB „Savutė“.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai šventės gaspadoriai Leonarda ir Algirdas pakvietė visus aplankyti seniūnijų kiemelius. Sporto mėgėjai galėjo pasižiūrėti karatė parodomąsias bei kitas varžybas.

Kadangi šiemet ypač gerai užderėjo obuoliai, tai ir kermošiaus dominuojanti tema taip pat buvo obuoliai. Ne tik suaugusieji, bet ir moksleiviai šventei pateikė gausybę įdomybių, o seniūnijų kiemelių įvairovė ir vėl nustebino. Jau ne pirmus metus dalyvaudamas rudens kermošiuose visada stebiuosi seniūnijų kolektyvų išmone. Čia tiek visko daug. Kiekviename kiemelyje atrandi kažką naujo. O patiekalų gausybė! Buvo ir egzotiškų patiekalų, pvz. iš sraigių.

Aprašyti seniūnijų kiemelių įvairovei neužtektų ir poros laikraščio numerių, tad neišskirsiu nė vienos, nes geriausia tokiose šventėse patiems apsilankyti, viską savo akimis pamatyti ir pasidžiaugti šeimininkų vaišingumu. Kermošius baigėsi muzikine programa, kurią pradėjo rajono kolektyvai, o užbaigė dainininkas Romas Dambrauskas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis