Mes turime 141 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:599
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3992
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51318
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. spalio 3 d. trečiadienis Nr.75 (1218)

Žuvo mopedo vairuotojas

Rugsėjo 25 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK KPS vyr. tyrėjos tarnybinis pranešimas, kad Svirkų seniūnijos gyventojas M.J., vairuodamas mopedą kelyje Švenčionys – Adutiškis, nesuvaldė mopedo, dėl ko nugriuvo ant asfalto ir dėl patirtų sužalojimų mirė. Lavonas nukreiptas į MRU Vilniaus TMI ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 5 d.

 

Vagišių grobio įvairovė: nuo maisto produktų, iki šildymo katilo

Rugsėjo 25 d. įregistruotas pranešimas, kad pas Pabadės seniūnijos gyventoją A.S. po nakties iš neužrakinto ūkinio pastato dingo metalinis tvoros tinklas. Įvykis tiriamas.

Rugsėjo 26 d. gautas Švenčionėlių miesto gyventojo E.B. protokolas - pareiškimas, kad buvo įsibrauta į butą ir pavogta kompiuterinė technika, mobilus telefonas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 26 d. gautas Pabradės miesto gyventojos E.A. protokolas - pareiškimas, kad iš namų dingo juvelyriniai aukso ir sidabro dirbiniai bei kūrenimo katilas iš rūsio. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 29 įregistruotas Vilniaus miesto gyventojos V.Č. protokolas - pareiškimas, kad atvykusi į jai priklausančią sodybą, esančią Magūnų seniūnijoje, pastebėjo, jog buvo įsibrauta į namus, iš kur pavogta įvairūs namų apyvokos daiktai ir maisto produktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rugsėjo 29 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojos G.Š. protokolas - pareiškimas, kad atvykusi į jai priklausančią sodybą, esančią Magūnų seniūnijoje, pastebėjo, jog buvo įsibrauta į verandą ir pavogta dviejų degiklių dujinė viryklė, elektrinis galąstuvas, firmos „Bosch“ elektrinis diskinis pjūklas, dujų balionas, maisto produktai, bei kiti namų apyvokos daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Sugadintos elektros skydinės durys

Rugsėjo 27 d. gautas Švenčionėlių seniūnijos seniūno pranešimas, kad Senos Pašaminės kaime sugadintos elektros skydinės durys. Įvykis tiriamas.

 

Sukčių išradingumui ribų nėra – išvilioti pinigai ir automobilis

Rugsėjo 28 d. gautas Švenčionių rajono gyventojo N.Š. pareiškimas, kad iš jo apgaulės būdu buvo išvilioti pinigai – 3000 litų ir automobilis PEUGEOT 607. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Per savaitę (rugsėjo 24 – spalio 1 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 102 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Policijos pareigūnai nustatė 11 viešosios tvarkos pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose).

Per savaitę buvo nustatyti 59 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 3 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 4 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 29 vairuotojai viršijo nustatytą greitį.

Nustatyti 4 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai. Praėjusią savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 2 eismo įvykiai (vienas iš jų įskaitinis, kai žuvo mopedo vairuotojas). Rugsėjo 29 dieną Pabradėje, Vilniaus gatvėje, Vilniaus miesto gyventojas A.K. vairuodamas automobilį „Audi 100“ atsitrenkė į kioską. Žmonės nesužaloti. Vairuotojui surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411