Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2681
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18882
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94912
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajone lankėsi Vilniaus apskr. VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas

2012 m. rugsėjo 26 d. trečiadienis Nr.73 (1216)

Vilniaus apskr. VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas savo išvažiuojamąją dieną Švenčionyse pradėjo nuo susitikimo su rajono vadovais savivaldybėje. Susitikime dalyvavo Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, vicemerė Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė ir jos pavaduotojas Andrius Šarėjus, Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas Olegas Šapovalas, mero patarėjas Tadas Komaiška ir Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK viršininkas Arvydas Sinis.

Susitikimo metu dalykiškoje aplinkoje buvo aptarti svarbūs savivaldos institucijų ir policijos bendradarbiavimo klausimai. Meras Vytautas Vigelis atkreipė svečio dėmesį į bandymus politizuoti policijos veiklą ir į vis nesibaigiančią centralizaciją. Dabar net licencijavimas perkeltas į Vilnių. Mero manymu, rajono policijos pareigūnai dirba gerai. Atsakydamas į mero pastebėjimus gerb. Kęstutis Lančinskas sakė, kad policija stengiasi nepasiduoti politikų kišimuisi, o kas dėl licencijavimo paslaugų perkėlimo į Vilnių, tai yra policijos vadovybės sprendimas, kurį jie turi vykdyti. Susitikimo metu taip pat buvo aptarti Pabradės nuovados pastato statybos ir Švenčionių r. PK senojo pastato perdavimo klausimai, policijos rėmėjų indėlis į viešosios tvarkos palaikymą. Buvo kalbama ir apie apylinkės inspektorių trūkumą, ypač Švenčionėlių zonoje. Kalbėdamas apie kadrų klausimą Vilniaus apskr. VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas sakė, kad pagrindinė kadrų trūkumo priežastis – griežti reikalavimai pareigūnų sveikatai. Komisiją pereina tik kas trečias kandidatas.

Po susitikimo su rajono vadovais Vilniaus apskr. VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas priėmė gyventojus, atėjusius su asmeniniais klausimais, susitiko su teisėsaugos ir kitų bendradarbiaujančių institucijų atstovais ir Švenčionių policijos komisariato darbuotojais.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis