Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1075
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87292
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pratęsiamas paraiškų rinkimo grafikas melioracijos grioviams tvarkyti

2012 m. rugsėjo 22 d. šeštadienis Nr.72 (1215)

Pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos naują priemonę melioracijos grioviams tvarkyti „Pelno nesiekiančios investicijos“ šiemet skirti 10 milijonų kaimo plėtros paramos fondo lėšų. Atsižvelgus į ūkininkų didelį užimtumą, vykdant šienapjūtės, derliaus nuėmimo ir dorojimo darbus, nuspręsta pratęsti paraiškų rinkimą melioracijos grioviams tvarkyti iki spalio mėn. 31 d.

Ūkininkų susidomėjimas šia parama melioracijos grioviams tvarkyti ir toliau didėja. Laikas parodė, kad paraiškų pateikimas vyksta aktyviausiai paskutinėmis jų teikimo termino dienomis, todėl savivaldybių rajonų melioracijos specialistai padedantys sukomplektuoti paraiškas jau turi dirbti įtemptai, kad laiku suspėtų sutvarkyti dokumentaciją, reikalingą paramai gauti.

Ministras ragina šalies ūkininkus ir savivaldybių melioracijos specialistus nesnausti ir teikti paraiškas melioracijos griovių tvarkymui. Į pateiktus dokumentus bus atsižvelgta ir planuojant ateities darbus, biudžetą.

Šiuo metu daugiausia paraiškų pateikta Panevėžio, Pasvalio, Kauno rajonuose. Labai atsilieka suvalkiečiai. Marijampolės apskrityje nepateikta nei viena paraiška grioviams tvarkyti.

Primename, kad Žemės ūkio ministerija supaprastino ir šios priemonės įgyvendinimo taisykles. Nuo šiol melioracijos griovių tvarkymui pakanka savivaldybės rašytinio sutikimo dėl melioracijos griovio sutvarkymo, įvertinant šiuolaikines technologijas galimas ir žolės susmulkinimas jos nesugrėbiant, bet paliekant griovio šlaite. Į tinkamas išlaidas taip pat galima įskaičiuoti melioracijos griovio dugno augalijos išvalymo darbus.

Nacionalinė mokėjimo agentūra paraiškas melioracijos griovių tvarkymui priims iki spalio 31 d. Tik sujungus savivaldybių atsakingų už melioraciją ir melioracijos griovių naudotojų pastangas pasinaudoti teikiama ES parama sudaryti sąlygas tinkamai veikti drenažo sistemoms galėsime pagerinti melioruotos žemės būklę.

Žemės ūkio ministerijos informacija

 
Reklaminis skydelis