Mes turime 139 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3687
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10423
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54406
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių PGT pareigūnai demonstravo savo įgūdžius

2012 m. rugsėjo 19 d. trečiadienis Nr.71 (1214)

Ne vienas švenčioniškis ankstų šeštadienio, rugsėjo 15-osios, rytą atkreipė dėmesį į miesto parke stovintį Švenčionių PGT specialios paskirties automobilį. Ne vienam, matyt, kilo mintis, kad kažkas atsitiko, bet, ačiū Dievui, ten tik pareigūnai parodė, kaip gelbėjamas automobilyje po avarijos prispaustas žmogus ir kaip su gesintuvu galima užgesinti gana didelį ugnies židinį. Bet pradėkime nuo žmogaus gelbėjimo operacijos, kuri buvo rodoma veiksmas po veiksmo. Žiūrovai galėjo akivaizdžiai pamatyti, kaip su pneumatinėmis žirklėmis lyg popieriaus lapas perkerpamos automobilio kėbulo dalys, kaip su galingais plėstuvais pašalinamos durys, kaip atsargiai, naudojant specialias priemones, iškeliamas nukentėjusysis, kuris realiomis sąlygomis tuoj pat perduodamas medikams.

Antras vaizdelis, kurį pamatė žiūrovai, buvo ugnies židinio gesinimas gesintuvu. Pasižiūrėjus tokį epizodą nejučiomis kilo mintis, kad gesintuvą, ypač miltelinį, verta turėti ne tik automobilyje, bet ir namuose, nes negali žinoti, kada gali nutikti nelaimė.

Pasibaigus demonstravimui, paprašiau Švenčionių PGT viršininką Sigitą Jusį paaiškinti tokių akcijų tikslą.

- Tai yra viena iš tarnybos veiklos priemonių, renginių metu pristatyti priešgaisrinės saugos tarnybos galimybes, įrangą. Taip pat, artėjant šaltajam sezonui, gyventojams priminti, kad namuose pravartu turėti gesintuvą, jog būtų galimybė jo pagalba likviduoti gaisro židinį. Namuose gesintuvų tikrai nedaug kas turi. Gražu būna kai vyksta pastato pridavimas, tada ir gesintuvai būna, bet vėliau jie gana dažnai dingsta. Viskas priklauso nuo žmogaus sąmoningumo. Geriausia turėti miltelinį gesintuvą, kuris tinka visiems atvejams, - atsakydamas į mano klausimą sakė Švenčionių PGT viršininkas Sigitas Jusys, o tuo metu žingeidūs žiūrovai iš arčiau galėjo apžiūrėti modernią gelbėtojų įrangą.

Algis JAKŠTAS