Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5451
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19311
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91668
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Netoli Matusonių vėl varžėsi visureigiai

2012 m. rugsėjo 19 d. trečiadienis Nr.71 (1214)

Jau trečius metus iš eilės Švenčionių rajone vyko bekelės varžybos, kuriose dėl nugalėtojų taurių varžėsi visureigiai ir keturračiai motociklai. Pirmos tokios varžybos įvyko 2010 metais, tada buvo lenktyniaujama Grybų dvaro teritorijoje, o pernai bekelės varžybos persikėlė į Raimundui Zukulai priklausančią žemę netoli Matusonių kaimo. Visus tada nudžiugino per uždalymą Raimundo pasakyti žodžiai, kad žemės ir pelkių užteks ir kitiems kartams. Tai buvo savotiškas ženklas varžybų organizatoriams, kad žemės savininkas ir po metų suteiks galimybę sportininkams išbandyti save nelengvoje Matusonių trasoje. Ir štai rugsėjo 15-16 dienomis čia vėl gaudė varikliai, savo meistriškumą demonstravo visureigių vairuotojai ir jų šturmanai, sudėtingą trasą bandė įveikti keturračių vairuotojai.

Bekelės varžybos – tai išbandymas ne tik skrupulingai paruoštai technikai, bet ir ekipažui, nuo kurio darnaus darbo dažnai priklauso ir galutinis rezultatas.

Oficialus varžybų atidarymas įvyko Švenčionyse. Aikštėje prie parko išsirikiavo galingos technikos kolona, sportininkus ir susirinkusius žiūrovus sveikino varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis, Švenčionių rajono vicemerė Raja Krupenina, Šarūnas Birutis. Po sveikinimų vienas po kito iš starto išvažiavo visureigiai. Malonu buvo tarp jų matyti ir mūsų rajono ekipažą Andrių Jakubėną ir Valdą Prašmutą. Pačios įdomybės, žinoma, vyko Matusonių trasoje, bet tokias varžybas reikia stebėti tiesiogiai, nes žodžiais neįmanoma perteikti tų emocijų, kurias patiri stebėdamas bekelės varžybas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis