Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2329
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12516
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88546
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras prisidėjo prie akcijos „Lietuvis reiškia blaivas“

2012 m. rugsėjo 1 d.šeštadienis Nr.66 (1209)

Šių metų rugpjūčio 28 d. Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo fizinio aktyvumo renginį, kuriuo prisidėjo prie Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos akcijos skambiu šūkiu – „Lietuvis reiškia blaivas“.

Renginys buvo skirtas blaivybės ir sveiko gyvenimo būdo propagavimui, o jo idėja skamba taip: „Tik blaivi tauta gali išlikti“. Dalyviai su dviračiais rinkosi Švenčionių miesto parke. Smagu, kad akcijos idėjos palaikyti atvyko nemaža dalis entuziastingai nusiteikusių jaunuolių, kurie kartu su kitais renginio dalyviais, lydimi dviejų policijos ekipažų, dviračiais keliavo iš Švenčionių miesto parko prie Bėlio ežero.

Po atkaklios kelionės į paplūdimį atvykusių ir šiek tiek pailsėjusių dalyvių laukė neilga, tačiau smagi mankšta. Pajudėję visi susirinko aplink laužą, kur ne tik bendravo, bet ir buvo pavaišinti ant laužo virta žolelių arbata. Galiausiai renginio dalyvių laukė smagi staigmena – Švenčionių r. sav. visuomenės sveikatos biuro darbuotojų parengtas kliūčių ruožas. Tačiau, kadangi vienas iš akcijos tikslų yra blaivybės propagavimas, parengtą ruožą visi norintieji galėjo pabandyti įveikti prieš tai užsidėję specialius akinius, pro kuriuos aplinka matoma neblaivaus žmogaus akimis. Ši atrakcija, sukeldama šypsenas ir nuoširdų juoką, dalyvius sužavėjo labiausiai. O patys drąsiausi vėliau turėjo galimybę išbandyti specialiai paruoštą trasą ne tik užsidėję minėtus akinius, bet tuo pačiu ir važiuodami dviračiais. Gerai praleidę laiką, su šypsenomis veiduose, visi puolė ant dviračių, kadangi priešaky dar laukė kelionė namo.

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras dėkoja Švenčionių papildomo ugdymo centro darbuotojui Dainiui Burokui už fizinio aktyvumo skatinimą pravedant mankštą renginio dalyviams, Švenčionių rajono policijos komisariatui, kuris prisidėjo prie akcijos organizavimo užtikrindamas saugią dviratininkų kelionę prie Bėlio ežero ir grįžimą atgal į miestą bei Nacionalinei tabako ir alkoholio kontrolės koalicijai už palaikymą organizuojant renginį. Na, o didžiausią ačiū tariame visiems renginio dalyviams, kurių nekantriai lauksime ir kituose biuro organizuojamuose renginiuose.

Ingrida GRIGONYTĖ

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė

 



 

 
Reklaminis skydelis