Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4140
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22684
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70010
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partijos sąskrydyje – linksmybės ir ryžtas

2012 m. rugsėjo 1 d.šeštadienis Nr.66 (1209)

Savaitgalį prie Sarių ežero vyko tradicinis Darbo partijos Švenčionių skyriaus sąskrydis, kuriame aktyviai dalyvavo skyriaus nariai ir daug svečių, daugelis su šeimomis.

Sąskrydžio atidarymą skelbė Darbo partijos vėliavos pakėlimas ir Švenčionių skyriaus pirmininko rajono mero Vytauto Vigelio sveikinimas sąskrydžio dalyviams. Po to – trumpi, bet nuoširdūs gausaus būrio svečių sveikinimai. Sąskrydžio dalyvius sveikino Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus, DP Širvintų skyriaus pirmininkė Živilė Pinskuvienė, partijos narys Gediminas Dalinkevičius, nors ir pavėlavęs, atskubėjo LR Seimo narys Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys, tą pačią dieną dalyvavęs partiečių sąskrydyje Klaipėdoje. V.Gapšys džiaugėsi Švenčionių skyriaus gausa ir aktyvia veikla, linkėjo gero poilsio sąskrydžio metu ir našaus darbo per rinkimus. Sąskrydyje dalyvavo darbo partijos Švenčionių skyriaus kuratorė Vaida Giraitytė, kuri negailėjo padėkos žodžių skyriui už, jos žodžiais, puikiai vykdomą veiklą.

Darbiečiai sulaukė gražių sveikinimų ir iš LR Seimo nario Konstanto Ramelio, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nario Dariaus Veličkos, UAB „Lazdyno riešutas“ direktorius Genadijaus Lazdino, partijos rėmėjo Vladislavo Aborovičiaus. Svečiai buvo apdovanoti sąskrydžio medaliais.

Po svečių sveikinimų vyko grupių prisistatymai. Jų Darbo partijos Švenčionių skyriuje 6: Švenčionių miesto, Švenčionių kaimiškoji, Pabradės gr., Švenčionėlių miesto, Švenčionėlių kaimiškoji ir Adutiškio grupės. Prisistatymai buvo šmaikštūs ir išradingi. Kiekviena grupė paruošė ir gardų patiekalą, kuris keliavo ant bendro vaišių stalo.

Daug šypsenų sukėlė Švenčionių kaimiškosios grupės oho kokios „bobutės“ - Violeta Čepukova ir Daiva Trinkūnienė, kurios sakė, kad jų grupę sudaro 19 ulyčių, tai kiekviena sudėjo po patiekalą vaišių į karučius ir atrūko į sąskrydį.

Kitos grupės prisistatė gražiomis dainomis ir įspūdingomis vaišėmis. Gražiai atrodė ir apetitą žadino Švenčionėlių miesto grupės virti vėžiai, Adutiškio - girių „kelmai“ iš šonkauliukų, Švenčionių miesto – įspūdingo dydžio tortas, Švenčionėlių kaimiškosios grupės – unguriai, ir kitą dieną pusryčiams išvirta žuvienė. Pabradės grupė vaišino gardžia kareiviška koše. Jaunimo organizacija „DARBAS“ sąskrydžiui iškepė didžiulį meduolį. Nuo išradingų vaišių stalas linko, bet smagūs darbiečiai tuo neapsiribojo, ištvermę, miklumą ir jėgą demonstravo įvairiose originaliose sporto rungtyse: batų, padangų, pasagų metimo, tinklo traukimo ir kt.

Komandinių varžybų nugalėtojais tapo Švenčionėlių miesto grupė, 2 vietą iškovojo Pabradės grupė, 3-ąją – Adutiškio grupė.

Sporto rungtyse aktyviai dalyvavo Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Šarūnas Birutis ir molėtiškis svečias Petras Čimbaras. Tokios energijos ir taiklumo kolegos jiems linkėjo visur ir visada.

Gausus Švenčionių rajono darbiečių skyrius pasižymi įvairiausiais talentais, tad šventėse linksmybės liejasi per kraštus. Sportininkams, artistams ir kulinarams nenusileido savi muzikantai – grojo ir dainavo Stanislovas Podvoiskis, Antanas Buinauskas ir Tomas Jurkuvėnas.

Toks smagus buvo mūsų rajono darbiečių ir svečių savaitgalis – ir poilsio, ir susitelkimo laukiančiam darbymečiui. Sąskrydžio vėliavą nuleido Sarių krašto gerove daug metų besirūpinanti seniūnė Janina Jankevičiūtė.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ