Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:702
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19246
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66572
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tarnybinis šuo susekė vagišius

2011 m. birželio 4 d., šeštadienis Nr. 41 (1088)

Gegužės 31-osios rytą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate gautas vienos uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad nakties metu iš bendrovės teritorijoje stovėjusio traktoriaus pavogtas paleidimo variklis, vandens radiatorius, hidraulinės žarnelės bei 50 litrų dyzelinio kuro. Padaryta 4160 litų žala.

Operatyviai atlikę įvykio vietos apžiūrą, Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė, kad įvykio vietoje palikti gan aiškūs nusikaltėlių pėdsakai. Kadangi Švenčionių r. PK kinologas su tarnybiniu šunimi išvykęs į tarnybinius mokymus, tad buvo nutarta kreiptis pagalbos į Valstybės sienos apsaugos tarnybos Užsieniečių registracijos centrą, kurio vadovybė geranoriškai sutiko pagelbėti kriminalistams ir į įvykio vietą išsiuntė vyresnįjį pasienietį kinologą Vladislavą Mastianec su vokiečių avigane Mori. Atvykus į įvykio vietą, šuo iš karto aptiko svetimus pėdsakus ir pradėjo jais sekti. Nors pėdsakai vingiavo, vedė per durpyną, pelkę, mišką bei pievą, Mori, nuvedusi kriminalistus apie 10 kilometrų, atvedė iki vienos Gaspariškių kaimo sodybos kiemo. Šioje sodyboje buvo sulaikyti minėto kaimo gyventojai: J. J. (1987 m.) ir V. P. (1993 m.). Pas įtariamuosius surasti pavogti daiktai. Abu įtariamieji po apklausos uždaryti į areštinę.
Dėl minėto įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d. (tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į saugomą teritoriją, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų).
Glaudžiai bendradarbiaujant teisėsaugos institucijoms “karštais pėdsakais” buvo nustatyti ir sulaikyti asmenys, padarę nusikaltimą.
 

Švenčionių r. PK inf.