Mes turime 148 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1045
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11232
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87262
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atostogos buvo šaunios!

2012 m. rugpjūčio 29 d.trečiadienis Nr.65 (1208)

Liepos 7-osios popietę į ant Narevo upės kranto įsikūrusį miestą atvyko grupė jaunuolių iš Lietuvos. „Lomža, Lomža!“, - vos pamačius miesto pavadinimą skandavo Švenčionėlių miesto ir Šalčininkų rajono mokiniai. Dar pakeliui iki bendrabučio, kuriame turėjome įsikurti, visi stebėjomės miesto grožiu ir tvarka. Dar nežinojome ko tikėtis, bet pirmasis įspūdis buvo toks: „Šios atostogos bus šaunios!“. O taip ir buvo!

Pirmoji diena, žinoma, buvo varginanti. Kelionė, įsikūrimas... Džiūgavom pamatę gražius kambarius ir nepriekaištingą tvarką visame bendrabutyje, o dar ir maitino mus labai gardžiai... Pirmąją dieną atrodė, kad tos dešimt dienų yra labai daug, bet nespėjom ir mirktelėt, o jos ėmė ir prabėgo, palikusios neišdildomus įspūdžius kiekvieno atminty. Organizatoriai lepino mus, suteikdami galimybę kiekvieną dieną mėgautis vandens pramogomis. Lankėmės Lomžos baseine, kuris siūlo įvairiausio spektro pramogų, tai ir baseinai, ir burbulinės vonios, pirtis ir net vandens čiuožyklos, kurias labai pamėgo mūsų mažieji. Mūsų pasibuvimo Lomžoje metu, vyko muzikos festivalis, kurio įvairiausius renginius stebėjome ir mes.

Be abejo, aplankėme ir Lenkijos sostinę Varšuvą. Čia mūsų mažieji buvo maloniai nustebinti ir nudžiuginti, nes keliavome į 3D filmą „Ledynmetis“. Tiesa, ne tik mažieji. Iš juoko leipo visi, net ir pats rimčiausias nesulaikė šypsnių. O būnant Varšuvoje būtų nuodėmė neprisiliesti prie jos istorijos ir nepasivaikščioti išdidžiomis senamiesčio gatvėmis.

Buvo ir įdomi išvyka į sodybą, kur mūsų laukė smagios atrakcijos bei laužas. Mums pasisekė, nes pamatėme čigonų ansamblio pasirodymą. Jų dainos suvirpino širdis, kojos pačios kilojosi šokiui, o lūpos nevalingai kartojo dainų žodžius.

Už šią nuostabią galimybę nuvykti į Lenkiją ir smagiai praleisti ten laiką dėkojame Švenčionėlių miesto sekmadieninės lenkų mokyklėlės vadovei Vandai Golubevai už kantrybę bei rūpestį visos kelionės metu. Už transportą kelionei iki sienos – Švenčionių rajono lenkų sąjungos pirmininkei I.Bejnor, Švenčionėlių lenkų sąjungos pirmininkui V.Vilkoičiui, verslininkei J.Deveikienei, „Žeistos“ direktoriui V.Aborovičiui, „Varimeda“ direktoriui R.Ivaškai ir „Firido“ savininkui J.Komaiškai.

Ir, aišku, dėkojame patys sau, kad buvome draugiški ir vienas kito dėka šias dienas praleidome dar smagiau.

Agnė MEČALYTĖ
 

 
Reklaminis skydelis