Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3911
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20112
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96142
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šeštokės rasta piniginė grąžinta savininkui

2012 m. liepos 25 d.,trečiadienis Nr.56 (1199)

Pirmadienį paskambinęs geras mūsų laikraščio bičiulis Algis Babušis papasakojo tokią istoriją:

- Šeštadienį man teko būti tokio malonaus atsitikimo liudininku. Ruošiausi iš Vilniaus važiuoti „Svirkos“ autobusu, kuris išvažiuoja 11 val. 45 min. į Švenčionis. Prieš mane įlipo mergaitė, kuri, kol man vairuotojas pardavė bilietą, sugrįžo ir padavė vairuotojui ant sėdynės autobuso salone rastą piniginę. Vairuotojas, iš mergaitės paėmęs piniginę, pasidėjo, o man pasidarė įdomu, kas ta mergaitė. Pasirodo, mergaitė Natalija mokosi Vilniaus Barboros Radvilaitės mokyklos 6-oje klasėje, o važiavo pas senelius Daraškevič, gyvenančius Švenčionyse. Kadangi pats vieną kartą buvau atsidūręs panašioje situacijoje, tada man piniginę grąžino geri ją radę žmonės, todėl mane sujaudino mergaitės poelgis. Įdomu, koks tolimesnis rastos piniginės likimas? – baigdamas pokalbį klausė Algis Babušis. Norėdamas gauti atsakymą aš užsukau į UAB „Svirka“. Sužinojusi mano atvykimo tikslą ir rastos piniginės istoriją Alma Bulkienė tuoj pat paskambino autobuso vairuotojui Vladislavui Minikovič, kuris paaiškino, kad piniginė buvo grąžinta ją palikusiam berniukui. Alma Bulkienė papasakojo, kad autobuse palikti daiktai dažnas reiškinys: „Žmonės pamiršta ne tik pinigines, dokumentus, kuprines, lietsargius, bet ir mėsą bei kitus produktus, o viena moterėlė, važiavusi į Adutiškį, kartą paliko pintinę su viščiukais. Kol kitą dieną ji kreipėsi į dispečerinę, viščiukus teko prižiūrėti, o kadangi vienas viščiukas neišgyveno, dar ir barti gavome nuo užmaršios moters. Jei yra kokie nors kontaktai, skambiname žmonėms ir pranešame apie radinį, o ir patys žmonės apsižiūrėję dažniausia skambina ir teiraujasi“.

Žinoma, geriausia daiktų nepalikti, laiku apsižiūrėti, tada ir problemų bus mažiau. O jei jau palikote daiktus, yra vilties, kad atsiras tokių gerų žmonių kaip šeštokė Natalija ir perduos rastą daiktą vairuotojui, ir jūsų daiktas bus grąžintas.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis