Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4755
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20956
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96986
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. liepos 18 d.,trečiadienis Nr.54 (1197)

Vagišiams prireikė net valstybinės vėliavos...

Liepos 9 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos V.P. protokolas – pareiškimas, kad iš sandėlio pavogta 55 litrai dyzelinio kuro ir 5 litrai benzino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Liepos 9 d. gautas akcinės bendrovės Vilniaus filialo Eksploatavimo tarnybos Pabradės skyriaus inžinieriaus pranešimas, kad nuo pastato, esančio Pabradėje, pavogta valstybinė vėliava su kotu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

Liepos 9 d. gautas Švenčionėlių miesto gyventojos E.F. protokolas - pareiškimas, kad iš garažo, esančio kieme, dingo benzininė žoliapjovė - trimeris „Oleo-Mark“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Liepos 13 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo A.Š. protokolas - pareiškimas, kad iš kiemo dingo guminė pripučiama valtis „Ufinka-21“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

 

Rasti lavonai

Liepos 10 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjos tarnybinis pranešimas, kad Pabradės seniūnijoje, savo namuose, buvo aptiktas V.N., gim. 1952 m., vyr. lavonas. Apžiūros metu smurto žymių ant lavono nerasta. Lavonas nukreiptas į MRU Vilniaus TMI ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Liepos 13 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK KPS tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad Švenčionėliuose, sodų bendrijoje rastas T.P., gim. 1955 m., vyr., lavonas. Apžiūros metu išorinių smurto žymių nepastebėta. Lavonas nukreiptas į MRU Vilniaus TMI ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Nuo 2012-07-09 iki 2012-07-16 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 1 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 5 vagystės, 11 viešosios tvarkos pažeidimų, 2 chuliganizmo ir 1 sukčiavimo atvejai, 2 eismo įvykiai, sulaikyti 4 neblaivūs vairuotojai, rasti 5 lavonai, už administracinės teisės pažeidimus nubausta 66 asmenys, 4 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

 

Ilgasis liepos savaitgalis, matyt, suaktyvino keisčiausio plauko vagišius...

Per užpraėjusią savaitę (liepos 2 - 9 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 135 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Liepos 2 ir 4 dienomis Švenčionėliuose toje pačioje parduotuvėje apsaugos darbuotojas sulaikė asmenis, kurie praėjo pro kasas, nesusimokėję už prekes. Jiems surašyti protokolai pagal LR ATPK 50 str.

Liepos 4 d. Pabradės seniūnijos gyventoja pranešė, kad iš kieme esančio tvarto dingo povai. Tą pačią dieną Svirkų seniūnijos gyventoja pranešė, kad jai priklausančiame žemės sklype iškastos visos bulvės. Įvykiai tiriami.

Per savaitę buvo nustatyta 60 kelių eismo taisyklių pažeidimų. 5 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivus (3 vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 2 – vidutinis). 2 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 5 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 21 vairuotojas viršijo nustatytą greitį. Nustatyti 11 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimų.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 


Kontrabandą sulaikė drastiškomis priemonėmis

Ignalinos pasieniečiai sulaikė Švenčionių miesto gyventoją, automobiliu gabenusį daugiau kaip 13 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių.

Sekmadienio vakarą pasienyje su Baltarusija, kelyje Gilūtos – Mielagėnai prie Švenčionių rajono Kėriškės kaimo, (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, pastebėjo AUDI 100 AVANT dideliu greičiu važiuojantį į Mielagėnų kaimo pusę.

Pasieniečiai stabdė automobilį, tačiau pastarojo vairuotojas nepakluso šalikelėje šalia tarnybinio visureigio su įjungtais šviesos ir garso signalais stovėjusių uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui. Jis apsisuko ir dideliu greičiu bei pavojingai manevruodamas grįžo keliu atgal link Gilūtų kaimo.

Sustabdyti bėglius blokuodama kelią bandė ir kita pasieniečių sargyba, tačiau transporto priemonė išvengė blokavimo ir toliau, keldama pavojų aplinkiniams, lėkė keliu. Pažeidėją sulaikyti ryžosi pasienietis, su ginklu išėjęs ant važiuojamosios kelio dalies ir paleidęs 6 įspėjamuosius šūvius į orą.

AUDI 100 vairuotojas, išgirdęs šūvius, pradėjo stabdyti, mėtytis į šalis, bandė įsukti į šalia esantį keliuką, galiausiai nesuvaldė automobilio ir įvažiavo į griovį. Automobiliui sustojus, pasienietis sulaikė vairuotoją. Po akimirksnio nuo smūgio užsidegė variklio skyrius. Pasieniečiai, panaudoję kelis tarnybinėse transporto priemonėse esančius gesintuvus, automobilį greitai užgesino.

Sulaikytasis 41 metų švenčioniškis, pasijuto blogai. Į įvykio vietą buvo iškviesti greitosios pagalbos darbuotojai bei Policijos komisariato pareigūnai. Greitosios pagalbos medikai vairuotoją nugabeno į Švenčionių r. ligoninę, kur po apžiūros, nenustačius sužalojimų, jis buvo paleistas ir pristatytas apklausai į Ignalinos rinktinę.

Pasieniečiai, apžiūrėję automobilį, rado automobilio vairuotojo asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus bei transporto priemonės registracijos liudijimą.

Automobilio bagažinėje bei salone, kur galinės sėdynės buvo atlenktos, pasieniečiai aptiko 27 dėžes cigarečių. Dėžės apvyniotos juoda plėvele, bei perrištos lipnia juosta.

Iš viso rasta vienuolika tūkstančių pakelių cigarečių „5 Minsk superslims“ ir du tūkstančiai penki šimtai pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos akciziniais prekių ženklais.

Pradėtą ikiteisminį tyrimą vykdo Ignalinos rinktinės ITS pareigūnai.

Automobilis „Audi 100“ nugabentas į Tverečiaus užkardą, o cigaretės saugomos Ignalinos rinktinėje.

Pažeidėjui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Ignalinos pasienio rinktinės inf.


Pasieniečiai nutraukė girtų nepilnamečių merginų muštynes

Dvi neblaivios nepilnametės Švenčionių rajono Pavoverės kaime mušė dar girtesnę septyniolikmetę. Ją išgelbėjo pro šalį važiavę pasieniečiai, kurių užkarda yra tame pačiame kaime pasienyje su Baltarusija.

Pasieniečių ekipažas prie apleistos sodybos pastebėjo tris besimušančias merginas. Viena iš jų kitų dviejų buvo laikoma už plaukų ir be gailesčio talžoma kumščiais. Ji šaukėsi pagalbos.

Dvi itin agresyviai besielgusios merginos, pastebėjusios staiga sustojusį specialiais ženklais pažymėtą pasieniečių visureigį ir iš jo belipančius uniformuotus pareigūnus, puolė bėgti. Tačiau pasieniečiai peštukes prisivijo ir sučiupo.

Abi merginas, nuo kurių sklido stiprus alkoholio kvapas, VSAT pareigūnai nuvežė į savo užkardą. Pakeliui jos elgėsi ramiai, tačiau vos tik atsidūrė tarnybinėse pasieniečių patalpose, ėmė siautėti. Abi merginos pradėjo klykti, rėkdamos daužė užkardos sienas, spardė duris. Įsisiautėjusias mušeikas pasieniečiai uždarė į laikino sulaikymo patalpą.

Jų nuskriaustai merginai, nuo kurios irgi tvoskė alkoholiu, po muštynių prireikė pagalbos. Nukentėjusiajai iš nosies stipriai bėgo kraujas. Pirminę pagalbą suteikę pasieniečiai merginą nuvežė į Pabradės ligoninę. Čia medikai kraujavimą sustabdė. Pasieniečiai merginą tuomet parvežė į Pavoverės užkardą.

Apklausos metu paaiškėjo, kad visos trys konflikto dalyvės yra nepilnametės Švenčionių rajono gyventojos. Į Pavoverės užkardą buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Muštynių metu nukentėjusiai septyniolikmetei nustatytas sunkus girtumas – 2,88 promilės. Užkardoje siautėjusi jos bendraamžė įpūtė – 2,44 promilės, o kitai skriaudikei, turinčiai penkiolika metų, nustatytas 0,84 promilės girtumas. Po policininkų apklausos į užkardą buvo iškviesti merginų tėvai. Tyrimą atliekančių policininkų sprendimu jiems buvo perduotos nepilnametės.

Ignalinos pasienio rinktinės inf.
 

 
Reklaminis skydelis