Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3638
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19839
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95869
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Miško gėrybėms realizuoti supirkimo punktų nestinga

2012 m. liepos 14 d.,šeštadienis Nr.53 (1196)

„Girios“ – tokias rodykles jau seniai matome, kai važiuojame iš Švenčionių į Švenčionėlius arba atgal. Vietiniai gyventojai gerai žino, kad tokio pavadinimo nei kaimo, nei vienkiemio rajone nėra. „Girios“ – tai jau daugelį metų veikianti ir labai modernizuota Masevičiaus įmonė, superkanti ir perdirbanti uogas ir grybus. Miško gėrybės atkeliauja į „Girias“ ne tik iš Rytų Aukštaitijos ir Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos, Ukrainos ir kitų šalių.

- Savo regione, apimančiame ne tik Švenčionių rajoną, bet ir Molėtų, Ignalinos, ir kt. aplinkinius, turime apie 300 uogų-grybų supirkimo punktų, - sako Albertas Masevičius.

Kitos tokios didelės ir modernios, įdarbinančios daug žmonių įmonės artimiau nėra.

Leidimus supirkti miško gėrybes taip pat turi mūsų rajone registruota UAB „Agrotela“, UAB „Vigika“ iš Vilniaus.

Į Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento regionų mokesčių mokėtojų skyriaus Švenčionių poskyrį dažnai kreipiasi tie, kurie ketina supirkti uogas, grybus mėnesiui, dviem ar ilgesniam laikotarpiui. Poskyris jiems nemokamai išduoda individualios veiklos pažymą. Metams pasibaigus, apie šią veiklą jie turi pateikti deklaraciją.

- Iš gyventojų supirkti uogas ir grybus šiemet Švenčionių rajono aplinkos apsaugos agentūroje jau užsiregistravo 19 privatininkų, - konstatavo šios agentūros vyr. specialistas Vytautas Veikutis.

Nors daug supirkimo punktų (neretai viename kaime po kelis), bet miško gėrybių supirkimo kainos panašios.

Bronius NARKŪNAS
 

 
Reklaminis skydelis