Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1775
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20319
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67645
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lukas per metus penkiskart tapo laureatu!

2011 m. gegužės 28 d., šeštadienis Nr. 39 (1086)

XII Leono Povilaičio tarptautiniame šiuolaikinės lietuviškos fortepijoninės muzikos festivalyje-konkurse Švenčionėlių meno mokyklos fortepijono specialybės pirmokas Lukas Kuleš tapo laureatu. Jo mokytoja Loreta Šidlauskienė džiaugėsi, kad berniukas yra ne tik labai talentingas, bet ir darbštus, nes tokių puikių rezultatų galima pasiekti tik intensyviomis repeticijomis. Konkurse varžėsi keli šimtai dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos meno mokyklų. Iš mūsų rajono į konkursą vyko Švenčionėlių ir Pabradės meno mokyklų mokiniai. Iš visų mūsų rajono dalyvių sėkmė nusišypsojo dviem Švenčionėlių meno mokyklos atstovams: Lukas tapo laureatu, o Simonas Šalna (mokytoja Stela Turica) – diplomantu.

Autoritetinga aštuonių specialistų komisija, kurios pirmininkė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos prof. Aldona Eleonora Radvilaitė, Lukui meistriškai sugrojus K.Vasiliauskaitės „Šovė tėvas kėkštą“ ir L.Povilaičio „Zylės dainelė“, iškart pažymėjo, kad berniukas grojo puikiai. Berniuko fortepijono mokytoja L.Šidlauskienė džiaugėsi ir savo mokinio laimėjimais, ir tuo, kad berniukas tvirtai jautėsi besivaržydamas su garsių meno mokyklų mokiniais.

Gegužės 19-21 d. surengto festivalio-konkurso programa buvo turininga. Pirmąją dieną vyko teorinis-praktinis seminaras „Šiuolaikiniai lietuvių kompozitoriai ir pedagogai – jaunojo pianisto ugdymui“ pedagogams, antrąją dieną – festivalis-konkursas, o trečiąją – laureatų koncertas.

Visi laureatai ir diplomantai buvo apdovanoti vertingomis dovanomis, o jų pedagogai – Padėkomis.

Šis konkursas rengiamas palaikant Lietuvos kompozitoriaus Leono Povilaičio idėją praturtinti respublikos muzikos mokyklų pedagoginį repertuarą naujausiais šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūriniais, skleisti ir propaguoti lietuvių kompozitorių kūrybą respublikoje ir užsienyje. Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokykla ir Lietuvos kompozitorių sąjunga 11 metų organizuoja respublikinius šiuolaikinės lietuviškos fortepijoninės muzikos festivalius-konkursus. Jau 2004 m. šis festivalis-konkursas tapo tarptautiniu, nes jame mielai dalyvavo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio atstovai. Ir tai puiki proga Lietuvos ir užsienio muzikos mokyklų mokiniams išbandyti jėgas profesinėse varžybose, ugdant sceninius įgūdžius, tęsiant pažintį su lietuviška šiuolaikine muzika.

Irena POŽĖLIENĖ