Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4699
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20900
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96930
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Renginyje ,,Versli Lietuva“ skatinimai jaunimui

2011 m. gegužės 28 d., šeštadienis Nr. 39 (1086)

Gegužės 20 dieną Ukmergėje vyko renginys ,,Versli Lietuva“, kurio tikslas - skatinti verslumą, padrąsinti žmones imtis savo verslo. Į renginį, be verslininkų ar norinčių jais tapti, buvo kviečiami atvykti ir mokiniai. Iš mūsų, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, dalyvavo šešiolika 2 gimnazijos klasių mokinių kartu su ekonomikos mokytoju Mindaugu Zaičiku.

Diskusijose dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Seimo narys Julius Veselka, kuris teigė, kad ,,5% pasaulio verslininkų sukuria darbo vietas 95% likusių pasaulio gyventojų“. Šis Seimo narys skatino mus, jaunimą, imtis iniciatyvos ir kurti Lietuvą kaip verslią valstybę. Savo mintimis apie verslą dalijosi ir kiti įžymūs žmonės. Ekonomistas Jurgis Damkus pranešime įtaigiai pasakojo apie verslo galimybes, minėjo garsių verslininkų pavardes, rodė skaičius ir lygino pelną. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos studentai pristatė savo veiklą, parodė nuotraukas, o Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Kristina Krivickienė išsamiai papasakojo apie renginį ,,Pašėlę“, kuris kiekvienais metais sulaukia vis daugiau pelno ir žmonių. VU dėstytoja Erika Vaiginienė pateikė idealaus verslininko charakteristiką. Vėliau apie verslą kalbėjo ir grupės ,,SKAMP“ narys bei vadybininkas Vilius Alesius.

Kol vyko pokalbiai, diskusijos, renginio dalyviai galėjo konsultuotis su Mokesčių inspekcijos, Lietuvos darbo biržos, Ūkio ministerijos, Audito bendrovės, Sodros specialistais, kredito unijų asociacijos darbuotojais ir gauti atsakymus į verslo pradžioje kylančius klausimus: kaip pradėti verslą, iš kur gauti pinigų, kaip parengti verslo planą. Pietų pertraukos metu galėjome pasidairyti po ,,Pavasario mugę“, kurioje lietuviškus gaminius ir produkciją pristatė ir siūlė įsigyti Lietuvos smulkieji verslininkai, ūkininkai bei amatininkai.

Renginys nebuvo nuobodus, nes dalyvius linksmino Ukmergės muzikantai, mugėje grojo kaimo kapela „Ratatita“. Be to, įgijome teorinių ir praktinių žinių, žavėjomės verslininkų gausa, jų pasitikėjimu savimi. Šie žmonės nuolat skatino mus, jaunimą, tapti verslios Lietuvos kūrėjais.

Ieva Builytė

Ieva Guogytė

Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos 2c klasės mokinės

 
Reklaminis skydelis