Mes turime 273 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2870
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6263
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53589
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ugniagesys bėga aplink Lietuvą

2012 m. birželio 23 d.,šeštadienis Nr.48 (1191)

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas baigia apibėgti Lietuvą. Ketvirtadienį jis atbėgo į Švenčionis. Tai – priešpaskutinė stotelė. Pernakvojęs pas kolegas – Švenčionių ugniagesius, penktadienio rytą jis vėl išbėga į kelią – iki Pabradės, o šeštadienį – į Vilnių. Bėgimo aplink Lietuvą metu sportininkas baigia įveikti 1200 km.

Per dieną A.Ardzijauskas nubėga apie 40-50 km. Trumpiausia atkarpa buvo 27 km (iš Ignalinos į Švenčionis), ilgiausia buvusi – 81 km. Krūviai dideli, bet jam, sako įprasti, nes nuolat daug bėgioja, dalyvauja įvairiose varžybose. Pasak bėgiko, tai paprasčiausia priemonė, padedanti atsipalaiduoti ir fiziškai sustiprėti.

Apibėgti Lietuvą jį įkvėpė pasaulio čempiono Piotro Silkino pavyzdys, kuris lygiai prieš 10 metų taip pat bėgo aplink Lietuvą. „Norisi išbandyti savo jėgas ir įsitikinti, ar įmanoma vienam atlaikyti tokį ultramaratoną, - sako Aidas Ardzijauskas. - Taip pat siekiu populiarinti šią sporto šaką tarp visuomenės ir kolegų“.

Startavęs birželio 1 d., bėgimo aplink Lietuvą metu ugniagesys per 24 dienas aplankė 24 miestus, visur buvo maloniai sutiktas, pasveikintas.

Suderinti darbą ir ruošimąsi maratonui yra nelengva, bet bėgant įgyta fizinė ištvermė, charakterio savybės yra labai reikalingos ir kasdieniame darbe. Sportininkas džiaugiasi, kad jo iniciatyvą palaiko vadovybė, kolegos. Bėgimas aplink Lietuvą sutampa su profesionalios Vilniaus miesto krašto apsaugos 210-uoju jubiliejumi.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ