Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5924
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19784
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92141
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasaulinei aplinkos dienai paminėti gerumo akcija Santariškėse

2012 m. birželio 13 d.,trečiadienis Nr.45 (1188)

VĮ Švenčionėlių miškų urėdija kartu su Aplinkos ministerija, Generaline miškų urėdija inicijavo gerumo akciją „Padovanokime įamžintus gamtos vaizdus“. Birželio 5 dieną, minint Pasaulinę aplinkos dieną, gamtos fotografijų ekspoziciją Vilniaus universiteto Onkologijos institute iškilmingai atidarė Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas. Ekspozicijoje 30 fotografijų, kurių autoriai Švenčionėlių miškų urėdijos darbuotojai - žinomi gamtos fotografai Rimantas Nalivaika ir Jonas Barzdėnas.

Pasak VU Onkologijos instituto direktoriaus prof. Konstantino Povilo Valucko, onkologams nepaprastai malonu, kad tolimi nuo medicinos žmonės tokią gražią idėją puikiai realizavo VU Onkologijos institute. „Iš tiesų, meno terapija onkologijoje yra taikoma kaip vienas iš onkologinės reabilitacijos metodų, – sako prof. K. P. Valuckas. – Aukštųjų energijų spindulinės terapijos poskyryje, kuriame eksponuojamos fotografijos, kasdien apsilanko apie 200 onkologinių pacientų, kuriems atliekama išorinė spindulinė terapija. Neabejoju, jog puikios gamtos fotografijos padės sukurti jaukią, geras emocijas keliančią aplinką, praskaidrins nuotaiką.“

VU Onkologijos institute gydosi pacientai iš visos Lietuvos, gydymo kursai trunka ilgai, o onkologams visada rūpi, kad pacientai būtų pozityviai nusiteikę, kupini vilties ir noro pasveikti. Įspūdingų fotografijų, kuriose užfiksuoti tetervinai, suopiai, kurtiniai, bukučiai, stirnos, barsukas ir kiti laukinės Lietuvos gamtos gyventojai, ekspozicija ir pacientams, ir darbuotojams suteiks galimybę stabtelėti, atsipalaiduoti, padės įveikti stresą ar nerimą. Iš nuotraukų sklindantis gamtos dvelksmas skleis ramybę, geras emocijas žadinančią nuotaiką, sklaidys nerimą ir liūdnas mintis.

Dovanotų fotografijų autoriai – jau ne vieną apdovanojimą fotografijų konkursuose pelnę VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos darbuotojai Rimantas Nalivaika ir Jonas Barzdėnas.

Antaliedės girininkijos girininkas Jonas Barzdėnas su fotoaparatu nesiskiria jau daugiau kaip tris dešimtmečius. Jo mėgstamiausias žanras – fotomedžioklė. Dažnai fotografuoja peizažus, retus augalus. Išleido savo nuotraukomis iliustruotą knygą „Labanoro girioje“. Priklauso „Naturephoto.lt“ ir „Žaliojo skėčio“ fotoklubams.

Švenčionėlių miškų urėdijos medelyno prižiūrėtojas-brigadininkas Rimantas Nalivaika yra surengęs ne vieną personalinę parodą. Jo nuotraukomis iliustruotos knygos „Švenčionių krašto gamta“, „Su meile – Lietuva“, „Didžioji medžioklės knyga“, „Ignalina lelijos žiede“ ir kt. Rimantas taip pat priklauso „Naturephoto.lt“ ir „Žaliojo skėčio“ fotoklubams.

Švenčionėlių miškų urėdijos inf.
 

 
Reklaminis skydelis