Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3175
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6568
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53894
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gėlės – miestui

2012 m. gegužės 26 d.,šeštadienis Nr.40 (1183)

Kiekvienam žmogui jo gimtasis kraštas atrodo pats gražiausias, mieliausias. Čia ir saulė šviečia skaisčiau, ir oras lengvesnis, ir žemė po kojomis tvirtesnė. Pavasarį visi tvirtina, kad nori gyventi darniau, švariau ir kaip išgalėdami puoš savo sodybas. Noro gražiai tvarkyti savo miestelį netrūksta ir Pabradės miesto bendruomenei „Domus“.

Gegužės 22-osios pavakarę Pabradės miesto bendruomenė „Domus“ organizavo akciją „Padovanok Pabradei gėlę“. Akcijos metu norėjome gėlėmis apsodinti gėlyną, esantį skverelyje Bajorėlių ir Vilniaus gatvių sankirtoje. Prisipažinsime – prieš akciją buvo šiek tiek neramu. Nuogąstavome, ar ši mintis sulauks pabradiškių palaikymo, ar kas nors atneš gėlių daigų, ar atsiras norinčių jas sodinti... Akcijai ruošėmės iš anksto: patys auginome įvairių gėlių daigus, iškabinome kvietimus prisidėti prie miesto gražinimo, bendruomenės nariai ragino draugus, pažįstamus aktyviai dalyvauti šiame renginyje.

Pasirodo jaudinomės be pagrindo. Atėjus sutartam laikui, susirinkusieji smagiai šurmuliavo skverelyje, aptarinėjo, kur kokias gėles sodinti ir ėmėsi darbo. Visi kartu šauniai dirbome: ravėjome piktžoles, purenome žemę, sodinome daigus, laistėme juos.

Akcijos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja Pabradės vaikų globos namų auklėtiniams, Pabradės „Ryto“ gimnazijos mažiesiems mokiniams, Pabradės socialinės globos namų darbuotojams, kurie ne tik patys užaugino gėlių daigus, bet ir aktyviai dalyvavo gėlių sodinime. Nudžiugina aktyvus bei darnus Pabradės meno mokyklos mokytojų ir mokinių darbas. Jie, atsinešę ryškiai geltonų žydinčių serenčių, dirbo tarsi gerai sustyguotas orkestras ir buvo nepamainomi pagalbininkai. Džiaugiamės, kad Pabradės miesto seniūnija visada noriai padeda ir palaiko mūsų iniciatyvą. Gėlių sodinimo akcijoje pagelbėjo ir seniūnijos darbininkai, kurie labai stengėsi, kad pasodintos gėlės nenuvystų.

Po darbo dar neskubėjome skirstytis – dalinomės įspūdžiais. O juk visai šaunu kartu dirbti ir jaunam, ir jau patirties turinčiam. Yra ko vieniems iš kitų pasimokyti ir kartu džiaugtis ir bendro darbo rezultatu, kurį matysime visą vasarą.

Bendruomenės „Domus“ informacija