Mes turime 527 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9328
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15738
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97487
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gegužės mėnuo skiriamas mamoms

2012 m. gegužės 23 d.,trečiadienis Nr.39 (1182)

Gegužė paprastai skiriama motinoms, o Šventojo Tėvo Jono Pauliaus II žodžiais tariant, Kristaus ir Bažnyčios Motinai, kurios mėnuo yra gegužė, pavedamas visas pasaulis, visos žemės tautos, visi žmonės, nes Marija yra visų mūsų Motina.

Stanislavave jau kuris laikas gyvuoja nepaprastai graži tradicija – visiems kartu kaimo klube švęsti Motinos dieną. Šiemet ši šventė taip pat buvo kupina gerų emocijų, šilumos ir geros nuotaikos. Kadangi pirmąjį gegužės sekmadienį savo mamas sveikina vaikai, neretai suvažiavę ir iš tolimų kraštų, tai bendruomeniškam susiėjimui klubo vedėja Daiva Trinkūnienė parinko šiluma ir gamtos žydėjimu kunkuliuojantį gegužės vidurį.

Prigužėjo tiesiog sausakimša salė žmonių – motinų, močiučių, vaikų, daugelį moterų į šventę atlydėjo ir vyrai. Renginyje dalyvavo ir Švenčionių seniūnas Tadas Bečelis, kuris kartu su D.Trinkūnienė pasveikino ir apdovanojo gardžiu tortu vyriausio amžiaus mamą p. Feliciją, kuriai jau – 85-eri.

Mamas sveikino puikiu vietinių saviveiklininkų koncertu: dainavo, deklamavo vaikai, debiutavo moterų vokalinis ansamblis „Radasta“, akordeonu už širdies griebiančias melodijas vinguriavo muzikantas p. Jonas. Jokia šventė Stanislavavo kaimo klube neapsieina ir be humoro grupės „Razinkos“ (Aldona Čeponienė, Aldona Zvingulienė, Daiva Trinkūnienė“. Moterys susėdusios šmaikščiai „papletkina“ apie gimtojo kaimo, rajono ir šalies įvykius bei reiškinius

Vietos bendruomenė labai džiaugiasi, kad į visas šventes noriai įsijungia ir didmiesčiuose studijuojantis Stanislavavo jaunimas – dažną savaitgalį jie suguža čia ir darniai įsilieja į kaimo gyvenimą, prisideda prie švenčių ir renginių. Motinoms skirtą šventę šiemet vedė studentė Žydrūnė Trinkūnaitė.

Irena POŽĖLIENĖ