Mes turime 368 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4941
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30071
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77397
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jaunieji ekonomistai svajoja apie ekonomikos studijas

2012 m. gegužės 23 d.,trečiadienis Nr.39 (1182)

Sunku būtų suskaičiuoti, kiek įvairiausių apdovanojimų per keletą paskutinių metų įvairiuose bankų ar verslo čempionatuose laimėjo mokytojo eksperto Mindaugo Zaičiko vadovaujami Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos jaunieji ekonomistai. Įdomus pastebėjimas – tie laurai pelnomi nepaisant nuolatinės kartų kaitos. Juk mokykla – tarsi upė, čia viskas juda. Vieni baigę gimnaziją moksleiviai išeina, kiti ateina, o jaunųjų ekonomistų pasiekti rezultatai visada aukšti. Štai ir šiemet net dvi komandos pateko į Europos bankų čempionatą. Tai abiturientės Evelina Petkevičiūtė ir Edita Veličko, merginos be kita ko pateko ir į Lietuvos verslo varžybų finalą, o vienuoliktokai Justas Pošiūnas ir Ignas Čepulkovskis pateko ir į Europos, ir į Lietuvos bankų varžybų finalus.

Mokytojas ekspertas Mindaugas Zaičikas džiaugėsi savo komandų sėkme, o kai jo paklausiau, kaip sudaromos komandos, jis atsakė, kad tai pačių moksleivių reikalas. Gal taip ir geriau, nes jaučiant draugo petį visada geriau jautiesi. Štai Evelina ir Edita mokosi net skirtingose klasėse, bet žaidžia vienoje komandoje ir, nepaisant pasiruošimo artėjantiems valstybiniams egzaminams, žaidžia puikiai. Beje, tiek Evelina Petkevičiūtė su Edita Veličko, tiek Justas Pošiūnas su Ignu Čepulkovskiu savo gyvenimą ruošiasi susieti su ekonomika, o tų ekonomikos pritaikymo sričių pasirodo labai daug. Daug Zigmo Žemaičio gimnazijos moksleivių, anksčiau dalyvavusių įvairaus rango ekonominėse varžybose, ir gyvenime pasirinko profesijas, susijusias su ekonomika.

Evelina Petkevičiūtė sakė, kad visų laimėjimų nebūtų be puikaus mokytojo Mindaugo Zaičiko pastangų, jo sugebėjimo įžiebti norą gilintis į ekonomikos subtilybes. Dalyvavimas bankų ir verslo čempionatuose išmoko moksleivius verslo planų kūrimo pagrindų, išmoko žaibiškai priimti sprendimus, tai ypač aktualu dabar, kai viskas vyksta virtualioje erdvėje ir sprendimus reikia priimti labai greitai, pražiopsosi akimirką ir liksi už borto. Įdomu tai, kad pokalbio metu tiek merginos, tiek vaikinai tvirtino, kad dalyvavimas ekonominėse varžybose jiems tikrai netrukdo nei mokslui, nei laisvalaikiui, o kaip tik padeda viską geriau planuoti. Kas žino, galbūt tos ekonominės žinios padės jauniesiems žmonėms renkantis profesiją. Evelinai ir Editai tą reikės padaryti jau šiemet, o Justui ir Ignui – po metų. Svarbus ir dar vienas faktorius – norint sėkmingai varžytis su bendraamžiais iš Europos reikia gilesnių anglų kalbos žinių, o tai taipogi verčia pasitempti ir jų mokantis.

Štai tokia tų sėkmingų Zigmo Žemaičio gimnazijos jaunųjų ekonomistų pergalių tęstinumo paslaptis, o tų pergalių pagrindinis kalvis yra mokytojas ekspertas Mindaugas Zaičikas, kuris visada su meile pasakoja apie moksleivių pergales ir linki jiems sėkmės gyvenime, o mes lauksime gerų žinių iš Europos bankų čempionato finalo bei Lietuvos bankų bei verslo čempionato finalų, kuriuose dalyvaus dvi šaunios Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos jaunųjų ekonomistų komandos.

Algis JAKŠTAS