Mes turime 228 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1501
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15500
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62826
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Draudžiant turtą, BTA ragina mąstyti plačiau

2012 m. gegužės 19 d.,šeštadienis Nr.38 (1181)

Artėja smagiausias metas – vasara. Gyvensime šviesiau ir šilčiau, tačiau ar ramiau? Vasaromis neišvengiamai pasireiškia audros, škvalai, lydimi perkūnijos ir žaibų. Visa tai neretai sukelia gaisrus, apgadina pastatus ar padaro kitokios didelės žalos gyventojų turtui. Akivaizdu, kad šiais laikais drausti turimą turtą darosi vis svarbiau, tačiau retas mūsų draudimą vertina kaip realią turimo turto apsaugą. Daugelis vis dar nežino, ką iš tikrųjų suteikia Turto draudimas, nuo ko gali būti apdraustas namas ar butas, nuo kokių grėsmių galima apsaugoti namuose turimus daiktus ir kaip nelaimės atveju atlyginami nuostoliai. Draudimo bendrovės BTA specialistė Audronė Ivancova sutiko skaitytojus supažindinti su pagrindiniais Turto draudimo niuansais.

„Paprastai turto – namo ar buto draudimas susideda iš dviejų pagrindinių draudžiamų objektų: būsto sienų (nekilnojamas turtas) ir tame būste esančio namų turto (kilnojamas turtas) apsaugos. Tiek būsto sienos, tiek ir namų turtas gali būti apdraustas nuo 4 pagrindinių rizikų: gaisro, vandens užpylimo, gamtos jėgų padaromos žalos ir trečių asmenų neteisėtų veiksmų - vagystės ar vandalizmo. Tačiau svarbu suvokti, kad draudimas nuo pagrindinių rizikų suteikia apsaugą tik nuo dažniausiai galinčių įvykti nelaimių, bet neapsaugo nuo smulkesnių ir neretai taip pat nemalonių įvykių.“ – aiškino draudimo ekspertė.

A.Ivancova pastebi, kad žmonės, domėdamiesi namų turto apsauga ima mąstyti plačiau. Gyventojai nori būti finansiškai saugūs, todėl įvertinę sukaupto turto vertę ir galimus nuostolius jo netekus vis dažniau renkasi platesnę apsaugą, draudžia būstą ir nuo įvairių papildomų grėsmių, tokių kaip durų užrakto keitimo išlaidos, elektros įtampos svyravimai tinkle, galintys sugadinti turimą audio, video, buitinę techniką, taip pat apsaugoti namuose laikomas pinigines lėšas ir net dviratį ar rankinę nuo vagystės ar apiplėšimo gatvėje.

BTA siūlo apdrausti turtą pagal tris skirtingas draudimo programas: Klasikinę, Apsauga plius ir Apsauga maximum. Įvykus nelaimei atitinkamo dydžio išmoka išmokama atsižvelgiant į nelaimės pobūdį ir patirtus nuostolius bei pasirinktą draudimo programą. „Vasaros pradžia. Atostogos. Tačiau ar susimąstome apie atostogų metu paliekamo turto saugumą? Kviečiu gyventojus pasirūpinti savo turtu, įvertinti savo poreikius ir su mūsų specialistų pagalba pasirinkti tinkamiausią namų ir juose esančio turto apsaugą.”, - kalbėjo Audronė Ivancova.