Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5947
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19807
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92164
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lietuvos giminės: kokios pavardės populiariausios Švenčionių krašte

2019 m. spalio 12 d., šeštadienis, Nr.75 (1895)

Visuomenėje gajus mitas, kad Lietuvoje populiariausios giminės yra Kazlauskai, Petrauskai ir Jankauskai. Nuo šiol šį teiginį galima pagrįsti realiais skaičiais – Gyventojų registre sukauptais duomenimis, būtent šios trys pavardės puikuojasi populiariausių Lietuvos pavardžių viršūnėje. O ar žinote, kokios giminės gausiausios Jūsų krašte?

Pati populiariausia pavardė šalyje yra Kazlauskaitė – jų visoje Lietuvoje galima sutikti beveik 5,2 tūkstančio. Po jos pagal gausumą seka Jankauskaitės bei Petrauskaitės, kurių yra po kiek daugiau nei 5 tūkstančius. Toliau seka šių moterų ir merginų tėvai, broliai, pusbroliai, dėdės, seneliai ir kiti vyriškosios lyties giminės atstovai – Kazlauskai, Jankauskai ir Petrauskai.

Populiariausių pavardžių dešimtuke taip pat galima rasti Lietuvoje gausiai gyvenančių Stankevičių ir Stankevičiūčių, Kazlauskienių bei Vasiliauskaičių.

Nors minėtos pavardės yra dažniausiai sutinkamos vertinant visos šalies statistiką, tačiau analizuojant atskirus regionus ir savivaldybes, tendencijos gali būti ir kitokios. Štai Švenčionių rajono savivaldybėje daugiausiai yra asmenų turinčių pavardę Semaško (122), Nalivaika (92) ir Suboč (85). Tarp populiariausių pavardžių  Švenčionių  krašte taip pat yra Žeimo, Petkevič, Veličko, Lavrinovič, Volodko, Ivanova ir Bučelis.

Parengė Mindaugas Samkus