Mes turime 338 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1386
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11573
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87603
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajone itin mėgta statybų bendrovė „Irdaiva“ siekia bankroto

2019 m. spalio 12 d., šeštadienis, Nr.75 (1895)

Statybų bendrovė „Irdaiva“, tik rugsėjo viduryje pakeitusi įmonės pavadinimą į „Active Construction Management“, skelbia bankrotą. Bendrovės generalinis direktorius Vitas Lopinys tuomet pakomentavo trumpai – esą, toks akcininko sprendimas. „Irdaivos“ akcijos priklauso Irmantui Kubiliui. „Irdaivos“ pajamos jau pernai, palyginti su 2017-aisiais, sumenko 12,5 proc., grynasis pelnas smuko 2,5 karto.

Buvusi viena didžiausių Lietuvoje statybos įmonių, laimėdavusi daugybę viešųjų pirkimų, staiga pati kreipėsi į teismą dėl bankroto iškėlimo, užmindama daug mįslių ir sukeldama nemenką sumaištį tarp užsakovų. Buvusi „Irdaiva“vykdė statybas  savivaldybėse,  turėjo užsakymą net atominėje elektrinėje, kalėjimų departamente, Vilniaus oro uoste, buvo laimėti konkursai – milijoninės vertės, o, pasirodo, įmonės nepatikimumas ne toks jau didelis... Darbai pradėti, pinigai pervesti, o statybininkai siekia bankroto. Jau dabar padaryta didžiulė žala - statybos stoja, reikia skelbti naujus konkursus, o kur dar finansiniai nuostoliai. Buvusi Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė dabar sako, kad bankrotą galima buvo nuspėti.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis