Mes turime 418 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3860
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20061
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96091
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Trūdų Žolinių šventė „Švenčionių kraštas – gamtos lobynas“

2019 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis, Nr.61(1881)

Rugpjūčio 15 dieną mūsų bendruomenė kvietė Žolines švęsti Trūduose. Bendruomenė įgyvendino projektą „Švenčionių kraštas – gamtos lobynas“, kuris siekė sutelkti vietos gyventojus (senjorus, vaikus ir šeimas) ir skatinti aktyviau įsitraukti į bendruomenės gyvenimą. Stiprinti vietos tradicijas, skatinti kartų susibūrimą ir bendravimą, gyventojų užimtumą, skatinti domėjimąsi gamtiniu ir kultūriniu Švenčionių krašto paveldu. Projektui lėšas skyrė Lietuvos žemės ūkio ministerija.

Bendruomenė aktyviai organizuoja įvairaus pobūdžio renginius ir šventes gyvenvietėje. Stengiasi pritraukti kuo įvairiausio amžiaus kaimo gyventojų - nuo vaikų iki senjorų. Įgyvendina įdomius ir skatinančius aktyviai veiklai bendruomenėje projektus.

Krašto tradicijos buvo ir bus kiekvienos vietos bendruomenės bendravimo, susitelkimo, bendrų interesų, laisvalaikio leidimo ir atradimo pagrindas.

Šventinį renginį iškilmingai atidarė Trūdų bendruomenės instrumentinis ansamblis.

Renginio vedėjas Darijus Žemaitis tarė sveikinimo žodį šventės dalyviams ir svečiams, kvietė arčiau prisėsti, atsipalaiduoti ir mėgautis renginio programa. Taip pat paragino aplankyti Joanos Skuolienės tapybos parodą, apsilankyti tautodailininkės Birutės Rainienės palapinėje, sudalyvauti meduolio puošimo edukacijoje, vaikus kvietė aktyviai įsijungti į veiklas, vykdomas vaikų palapinėje, kur buvo rengiamos piešimo, lipdymo edukacijos, piešimas ant veidukų, vaišinama vaišėmis ir cukraus vata. Žinoma, mažųjų renginio dalyvių traukos centras buvo batutai.

Sveikinimo žodį taip pat tarė Trūdų bendruomenės pirmininkė Dovilė Pavliukevičienė, kuri pasidžiaugė tiek daug susirinkusių žmonių, puiku oru (prisimenant, kad prieš tai dieną lijo kaip iš kibiro), palinkėjo puikios nuotaikos ir gražaus renginio.

Renginio dalyvius kvietė susipažinti su Švenčionių krašto gamta ir amatais gamtininkė Ona Gylienė iš VĮ Valstybinių miškų urėdijos Švenčionėlių regioninio padalinio ir kraštotvarkininkas Marius Semaška iš Sirvėtos regioninio parko direkcijos. Jie papasakojo apie Švenčionių krašto gamtos stebuklus, paminklus, augmeniją ir gyvūniją, o tautodailininkė Birutė Rainienė papasakojo apie savo amatus: juostų audimą ir meduolių kepimą ir puošimą.

Švenčionių literatų klubo „Versmė“ pirmininkė Alytė Čečiurkienė perskaitė eilėraštį, skirtą Žolinių šventei.

Renginį tęsė šventinis koncertas, kuriame dalyvavo atlikėja Lina Rodevičienė, Švenčionėlių miesto kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Gabija“ (vadovė Vanda Miloš), Peterburgo armonikos žvaigždės iš Utenos Lukas Gaižutis ir Deividas Pernavas, Pabradės fanfarinis orkestras ir, žinoma, Trūdų bendruomenės muzikos kapela „Sodiečiai“. Visi šie atlikėjai žiūrovams padovanojo nuostabų koncertą, kurio kulminacijoje nuskambėjo kolektyvų jungtinis muzikos kūrinys.

Renginio pabaigoje bendruomenės pirmininkė įteikė padėkas ir atminimo dovanas renginio dalyviams.

Darijus Žemaitis įteikė padėkos dovanėlę bendruomenės rėmėjui Vaclovui Jurgelevičiui.

Bendruomenės vardu tikime, kad taip bus kuriama palanki, saugi ir atvira bendruomeninė veikla ateityje.

Nuoširdžiai dėkoju aktyviausiems renginio rengėjams ir dalyviams: Daliai ir Darijui Žemaičiams, Aušrai ir Reimantui Vilkuočiams, Sigutei Rudinskienei, Jonui Paškevičiui, Janei ir Algirdui Skrebutėnams, Gintui Pavliukevičiui, Linai Rodevičienei, Onai Gylienei, Rasai ir Robertui Paškevičiams, Vandai Žaronienei, Benui Kaukėnui, Tomui Ankėnui, Romualdui Ankėnui, Romučiui Žemaičiui, Kęstučiui Gudelevičiui, Birutei Rainienei, Joanai Skuolienei, Juventinai Jackūnienei ir renginio fotografei Jovitai Podolskytei.

Dovilė PAVLIUKEVIČIENĖ

Trūdų bendruomenės pirmininkė

 
Reklaminis skydelis