Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1763
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17964
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93994
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis Nr.29 (1172)

Vagystės

Balandžio 2 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės pareiškimas, kad jų įmonės siurblinėje buvo sulaužyti vartai ir įsibrauta į vidų bei pavogti įvairūs darbo įrankiai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Pabradės miesto gyventojos N.V. pareiškimas, kad iš kieme stovėjusio automobilio MB pavogta automagnetola „Blaupunkt“ ir skėtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Balandžio 7 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo K.Š. protokolas - pareiškimas, kad atvykęs į savo sodo namelį, esantį sodų bendrijoje „Saulėtekis“, pastebėjo, jog iš namelio pavogta krosnies kūrenimo viršutinė ketaus dalis, krosnies durelės, nuo sienų nuardyta ir pavogta elektros instaliacija, benzopjūklo „Družba“ variklis ir 6 grandinės bei kiti smulkūs namų apyvokos daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Vagišius sulaikytas su visu grobiu

Balandžio 5 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojo V.F. protokolas - pareiškimas, kad iš namų dingo devynios paauksuotos kolekcinės monetos, automobilinis kroviklis, jubiliejinis medalis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d. Nustatytas įtariamasis – Švenčionių miesto gyventojas J.S., gim. 1982 m., pas kurį pavogti daiktai buvo rasti ir paimti.

 

Sniegas jau ištirpo, tačiau kastuvas vis dar po ranka...

Balandžio 5 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos V.A. pareiškimas, kad girtas vyras sukėlė namuose triukšmą ir su kastuvu sniegui kasti trenkė jai, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 1 d.

 

Sumušė Pabradėje

Balandžio 8 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS OVP specialisto tarnybinis pranešimas, kad į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių dėl rankos traumos pristatytas Pabradės miesto gyventojas S.T., gim. 1967 m., kuris paaiškino, kad Pabradėje, prie geležinkelio stoties, jį sumušė nepažįstami jaunuoliai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Pabradėje peršauta nepilnametė

Balandžio 8 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PB vyr. patrulio tarnybinis pranešimas, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, įtariamai iš orinio šautuvo, buvo sužalota nepilnametė, kuri buvo pristatyta į VšĮ Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių, kur jai suteikta med. pagalba. Mergina po apžiūros paleista gydytis į namus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Subadė automobilio padangas

Balandžio 9 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojo D.D. protokolas - pareiškimas, kad Ožkinių kaime stovėjusiam automobiliui „Renault Megane“ buvo subadytos keturios padangos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Gabeno kontrabandinius telefonus

Šeštadienį, balandžio 7 d., Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai, turėdami išankstinės Operatyvinės veiklos skyriaus informacijos, vykdė tarnybą Švenčionių užkardos saugomame ruože – Papelekio pasienio kontrolės punkte.

Pasieniečiai patikrinimui sustabdė lengvąjį automobilį AUDI A6 AVANT, vykstantį per pasienio kontrolės punktą iš Lietuvos į Baltarusijos Respubliką. Vairuotojas, 48 metų Švenčionių gyventojas, pakluso ir sustojo.

Tikrinant automobilį, jo salone, kuriame buvo gabenami keli maišai dėvėtų rūbų, pasieniečiai aptiko 46 vienetus naujų modelių mobiliųjų telefonų. Automobilio patikrai buvo panaudotas ir tarnybinis šuo Aira.

Dėl mobiliųjų telefonų kontrabandos Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Po apklausos švenčioniškis paleistas. Telefonai saugomi VSAT Ignalinos rinktinėje, o sulaikytas automobilis Švenčionių užkardoje.

 

Kontrabandines cigaretes gabenusi mergina net neturėjo vairuotojo pažymėjimo

Balandžio 11-ąją, prieš vidurdienį kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 37-ajame kilometre buvo sustabdytas įtartinai važiuojantis automobilis BMW, vairuojamas 22 metų Švenčionių rajono gyventojos. Paaiškėjo, jog mergina teisės vairuoti neturi. Apžiūrėjus minėtą automobilį, jo bagažinėje rasta 4000 pakelių kontrabandinių cigarečių „Saint George“ su Rusijos Federacijos banderolėmis. Vairuotoja paaiškino, kad cigaretės priklauso su ja važiuojančiam keleiviui. Vairuotojai už Kelių eismo taisyklių 14 punkto reikalavimų nevykdymą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Abu asmenys, vairuotoja ir 34 metų keleivis (Vilniaus miesto gyventojas), sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariatą. Automobilis su nelegaliu kroviniu taip pat pristatytas į šį komisariatą.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Per savaitę (balandžio 2 - 10 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruota 140 pranešimų apie teisės pažeidimus, pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę policijos pareigūnai nustatė 31 viešosios tvarkos pažeidimą, iš jų: 26 pažeidimai pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 4 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas), 1 – pagal LR ATPK 187 (pasipriešinimas policijos pareigūnams).

Kovo 3 d. Pavoverės kaime buvo sulaikytas Švenčionių rajono gyventojas R.Z., gim. 1955 m., kuris nešėsi 0,5 l talpos nepilną butelį su skysčiu, turinčiu naminės degtinės kvapą. R.Z. surašytas protokolas pagal LR ATPK 177 str. 1 d.

Per savaitę buvo nustatyti 79 kelių eismo taisyklių pažeidimai. 5 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivus (1 vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 3 – vidutinis, 1 - sunkus), 5 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 1 vairuotojas vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 21 vairuotojas viršijo nustatytą greitį. Taip pat nustatyta 10 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimų.

Praeitą savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 5 eismo įvykiai. Balandžio 2 d., apie 11.41 val., Cirkliškio kaime krovininis automobilis DAF įvažiavo į medį. R.G. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d. Tą pačią dieną, apie 14.26 val., kelyje Švenčionys - Adutiškis apvirto automobilis „Mazda“. Balandžio 3 d., apie 12.25 val., kelyje Švenčionys - Švenčionėliai, netoli Švenčionėlių miesto, automobilis Audi A4, partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusią stirną. Visuose eismo įvykiuose žmonės nenukentėjo.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyti 25 asmenys, kurie įvykdė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų - 20 neblaivių. Į laikino sulaikymo patalpas patalpinta 13 asmenų, iš jų - 12 neblaivūs.

Parengta pagal Švenčionių RPK ir PD informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 
Reklaminis skydelis